ISO 9001ISO 9001 je međunarodni standard za upravljanje kvalitetom. Temelji se na osam načela upravljanja kvalitetom koja su bitna za dobru poslovnu praksu:

 • usredotočenost na korisnike,
 • upravljanje,
 • uključivanje ljudi,
 • procesni pristup,
 • sustavni pristup upravljanju,
 • kontinuirano poboljšavanje,
 • odlučivanje utemeljeno na činjenicama
 • uzajamno korisni odnosi s dobavljačima.

Sa ISO 9001 certifikatom pokazujemo predanost kvaliteti i zadovoljstvu kupaca te osiguravamo da, nakon što udovoljimo obaveznim i zakonskim zahtjevima, naši proizvodi dođu do kupca.

Prikaz certifikata ISO 9001

Prikaz certifikata GMP (Good Manufacturing Practice)


IFS StandardIFS (International Food Standard) standard je za ocjenjivanje prehrambenih proizvoda pod robnom markom trgovaca i veletrgovaca. Namijenjen je komuniciranju između trgovca i proizvođača hrane, jer oba moraju osigurati sigurnost i kvalitetu proizvoda prodajne robne marke.

IFS omogućuje vlasnicima prodajnih robnih marki ispunjavanje zakonodavnih zahtjeva po pitanju sigurnosti hrane, a za proizvođače proizvoda predstavlja jedinstven i transparentan standard s konkretnim očekivanjima kupaca po pitanju visoke sigurnosti i kvalitete hrane.

Medex je stekao IFS standard kao dobavljač proizvoda u nekoliko trgovačkih lanaca. Standard kombinira zahtjeve sustava HACCP prema Codex Alimentariusu, a pored toga i pravila dobre proizvodne, poslovne i higijenske prakse, sljedivosti i označavanje hrane.

Posebnost standarda je popis 10 izloženih zahtjeva. Ako bilo koji od ovih zahtjeva nije ispunjen, organizacija ne dobiva certifikat.

IFS Food razmatra 5 glavnih područja:

 • sustav upravljanja kvalitetom,
 • odgovornost uprave (uključuje HACCP),
 • upravljanje resursima,
 • proizvodni proces,
 • mjerenje, analiza i poboljšavanje.

Medex postiže zahtjeve IFS standarda u certificiranim područjima više razine.

Prikaz certifikata IFS Standard

Ekološka proizvodnja i prerada
Potražnja za ekološkim proizvedenim poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima snažno je porasla posljednjih godina, a posljedično se povećala i njihova ponuda. Ljudi se često pitaju: „Jesu li proizvodi i hrana na tržištu zaista ekološki?“

Ekološka poljoprivreda moderan je način gospodarenja, temeljen na prirodnim metodama i kruženju tvari bez upotrebe kemijskih sredstava, nezakonitih gnojiva i dodataka za poboljšanje tla. Zabranjena je upotreba genetski modificiranih organizama i sintetskih dodataka u stočnoj hrani, a proizvod ne smije biti izložen ionizirajućem zračenju.

Medex je certificiran za proizvodnju, prepakiranje, skladištenje i distribuciju ekološke hrane i prehrambenih dodataka.

Prikaz certifikata Ekološka proizvodnja i prerada
Viša kvaliteta - znak crvene lastaviceMedex je za med robne marke Zlatna košnica dobili znak crvene lastavice - zaštitni simbol za višu kvalitetu.

Uvjet za dobivanje znaka je certificiranje, kada treba potvrditi usklađenost proizvodnje sa specifikacijama proizvođača i sa zahtjevima Europske unije. U Republici Sloveniji certificiranje provodi certifikacijsko tijelo koje je imenovalo Ministarstvo poljoprivrede i okoliša.

Znak crvene lastavice dodatno je jamstvo kvalitete kako za uzgajivače i proizvođače, tako i za krajnje kupce. Izvješćuje da se proizvod u određenim karakteristikama razlikuje u pogledu proizvodnje ili sastava, a kvaliteta se osigurava i održava dodatnim kontrolama i proizvodnje i konačnog proizvoda na prodajnim policama.

Med robne marke Zlatna košnica ispunjava zahtjev da sadrži manje od 18% vode, a sadržaj HMF-a je ispod 15 mg po kg meda. Voda i HMF dvije su glavne i ključne osobine za određivanje kvalitete meda, prema Pravilniku o medu med sadrži najviše 20% vode i 40 mg HMF na kg meda.

Prikaz certifikata Simbol više kvalitete - znak crvene lastavice

Excellent SMEMrežni certifikat „Odlična srednja, mala ili mikro tvrtka“ odnosno „Excellent SME Slovenia“ priznanje je za izvrsno poslovanje, koje Gospodarska komora Slovenije u suradnji s etabliranom bonitetnom kućom Coface Slovenija izdaje najboljim srednjim, malim i mikro tvrtkama.

Glavna namjena izdavanja certifikata su povećavanje transparentnosti tržišta, promocija dobrih srednjih, malih i mikro tvrtki, sigurnog poslovanja i dobre poslovne prakse, što su ujedno i smjernice EU-a za poticanje malih i srednjih tvrtki za postizanje veće poslovne izvrsnosti. Imatelj certifikata danas stječe iznimno potreban kredibilitet u poslovanju kako u domaćem, tako i u međunarodnom poslovnom okruženju.

Osnova za izdavanje certifikata je bonitetna ocjena i redovito praćenje bonitetne kuće Coface Slovenija te mrežna tehnologija SafeSigned®, koja sprječava kopiranje ovoga znaka kvalitete s naše mrežne stranice.

Medex teži prema izvrsnosti na svim razinama našega poslovanja, stoga smo se odlučili za dobivanje i mrežnog certifikata Excellent SME Slovenia. Također tako iskazujemo svoju predanost poslovnoj izvrsnosti i da smo tvrtka vrijedna povjerenja. Dobivanje certifikata također je jedan od temelja za još bližu i pouzdaniju suradnju s poslovnim partnerima.
 

Zlatni certifikat bonitetne izvrsnosti 2019


 

Bisnode Slovenija dodjeljuje tvrtki MEDEX d.o.o. Zlatni certifikat bonitetne izvrsnosti 2019.

Bisnode Slovenija s certifikatom potvrđuje da poslovni subjekt postiže međunarodni standard bonitetne izvrsnosti i da pripada zlatnoj klasi bonitetne izvrsnosti u Sloveniji. Poslovni subjekt ispunjava kriterije bonitetne izvrsnosti za 2019. godinu i jedan je od najpouzdanijih slovenskih poslovnih subjekata koji ispunjavaju uvjete za korištenje međunarodno priznatog statusa Zlatna izvrsnost koji je simbol standarda bonitetne izvrsnosti.

Tvrtke sa zlatnom bonitetnom izvrsnošću posluju izuzetno i imaju vrlo malu vjerojatnost da će u sljedećih dvanaest mjeseci zabilježiti bilo koji od sljedećih negativnih događaja:

 • stečaj, prisilna nagodba ili likvidacija (<0,08% vjerojatnost),
 • brisanje subjekta iz poslovnog registra (< 0,81% vjerojatnost),
 • blokada transakcijskih računa subjekta duže od 90 dana i uvrštenje na popis poreznih neplatitelja (< 0,41% vjerojatnost).

Gospodarski subjekti sa zlatnom bonitetnom izvrsnošću AAA imaju čak 91% vjerojatnost da bonitetnu izvrsnost održavaju i u sljedećoj godini.
 

Favoriti