Svi proizvodi

Vitamin D3 JUNIOR 500

(4 recenzija)

VITAMIN D3 JUNIOR 500 • Sprej s vitaminom D (500 IU)

Robna marka: Medex
Svrha proizvoda: kosti in hrustanec , otpornost , zubi , mišići
Oblik proizvoda: sprej
Pakovanje proizvoda: bočica s 30 ml otopine
44,18 HRK
DODAJ U

Sve lokacije
Sprej VITAMIN D3 JUNIOR 500 za brzu i učinkovitu apsorpciju vitamina D3 kroz oralnu sluznicu! Bez konzervansa, umjetnih aroma i boja. Izvrsnog okusa, s dodatkom propolisa. Za najmlađe članove obitelji!
 
Vitamin D i imunološki sustav
Vitamin D doprinosi imunitetu, održavanju zdravih kostiju, mišića i zubi. Njegova je primarna funkcija održavanje normalne razine kalcija i fosfora u krvi. To pomaže u održavanju zdravih kostiju, zuba i mišića. Stručnjaci širom svijeta također utvrđuju koliko važnu ulogu igra vitamin D u normalnom  funkcioniranju imunološkog sustava. Utvrđeno je da se receptori za vezanje vitamina D mogu naći u stanicama najrazličitijih tkiva u cijelom tijelu, kao i u većini stanica imunološkog sustava. Vitamin D, vežući se za određene DNA sekvence, regulira ekspresiju gena važnih za normalno funkcioniranje imunološkog sustava. Dovoljne količine vitamina D stoga su presudne za normalan imunološki odgovor.
 
Zašto vitamin D3 u spreju?
Vitamin D3 junior 500 pripremljen je u spreju, jer je to najpraktičniji oblik konzumacije dodatka prehrani s vitaminom D3, koji istodobno osigurava brzu i učinkovitu apsorpciju izravno kroz oralnu sluznicu. To je ujedno i najlakši oblik unosa vitamina D za djecu koja imaju poteškoća s gutanjem kapsula ili tableta. Naš sprej ima izvrstan, osvježavajući okus, ne sadrži konzervanse, umjetne arome ili boje. Također ne sadrži gluten, laktozu ili želatinu. Praktičan je za upotrebu, a djeci će se svidjeti prije svega zbog dobrog ukusa.
 
Učinci vitamina D
Zašto koristiti sprej VITAMIN D3 1000? Učinci vitamina D su sljedeći:
Vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava
Vitamin D doprinosi održavanju zdravih kostiju, zubi i funkciji mišića.
Vitamin D doprinosi normalnoj razini kalcija u krvi, normalnoj apsorpciji kalcija i fosfora.
 
Imaju li vaša djeca dovoljno vitamina D?
Vitamin D nazivaju i vitaminom sunca, jer ga naše tijelo proizvodi samo na prirodnoj sunčevoj svjetlosti, posebno u najtoplijem dijelu godine. Ako vaša djeca većinu vremena provode između četiri zida, morat ćete osigurati dovoljnu dnevnu količinu vitamina D pravilnom prehranom. Najpoznatiji prehrambeni izvori vitamina D su masna riba, riblje ulje, žumanjak, goveđa jetra i maslac. Iako ovi prehrambeni izvori sadrže vitamin D, s njima rijetko u tijelo unesemo dovoljne količine ovog vitamina. Istraživanje na slovenskoj populaciji1 pokazalo je da čak 60% Slovenaca čak i u ljetnim mjesecima ne postigne dovoljnu razinu vitamina D u krvi (manje od 50 nmol/L). U zimskim mjesecima, kada nastupi vrijeme prehlade, zbog manjeg izlaganja sunčevoj svjetlosti, taj se udio povećava na čak 80%. U skladu s rastućim brojem studija o nedostatku vitamina D, redovita konzumacija dodataka prehrani s ovim važnim vitaminom također postaje sve raširenija.
 
Kada i kome preporučamo uzimanje vitamina D?
Preporučujemo uzimanje vitamina D posebno u hladnijim danima i tamnijim mjesecima. Tijekom cijele godine preporučujemo uzimanje vitamina D osobama koje većinu dana provode u zatvorenim prostorima i zbog toga su malo izložene suncu; trudnicama, dojiljama, djeci, adolescentima i starijim osobama.

Pozivamo vas da provjerite i smjernice za dopunu vitamina D Udruge endokrinologa Slovenije.

Proizvođač: Medex d.o.o., Slovenija
 
Preporučena dnevna količina:
Za djecu od 3 do 10 godina: 2 primjene 1x dnevno

Postupak pripreme:
Prije uporabe dobro protresite. Kada koristite prvi put, pritisnite na prskalicu 3 puta kako bi počela funkcionirati. Sprej usmjerite izravno u usnu šupljinu.

Preporučeno uzimanje:
  • Preporučujemo konzumirati odmah nakon obroka.
  • Potrošiti u roku od četiri mjeseca od prve uporabe.
Upozorenje:
  • Pretjerana konzumacija može imati laksativni učinak.
  • Preporučene dnevne količine odnosno doze ne smiju se prekoračiti.
  • Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu te zdrav način života.
  • Čuvajte izvan dohvata djece!
  • Zbog sastojaka prirodnog porijekla moguća su manja odstupanja u izgledu proizvoda.
  • Čuvajte na tamnom i suhom mjestu na temperaturi do 25 °C.
Sastojci:
Emulgatori: (sorbitol, glicerol), voda, fruktoza, vitamin D (kolekalciferol), tekući ekstrakt propolisa 0,5%, prirodne arome, koncentrirani limunov sok, koncentrirani sok od naranče, antioksidans: alfa tokoferol, sredstva za reguliranje kiselosti: (limunska kiselina, kalijev citrat).
 
Sadržaj Djeca 3 - 10 godina
(2 primjene - 0,5 ml)
% PU*
Vitamin D      12,5 μg (500 IU)        250

*PU = preporučen dnevni unos za djecu

Recenzije

Favoriti