Svi proizvodi

Vitamin D3 1000

(6 recenzija)

VITAMIN D3 1000 • Sprej s vitaminom D3 (1000 IU)

Robna marka: Medex
Svrha proizvoda: kosti in hrustanec , otpornost , zubi , mišići
Oblik proizvoda: sprej
Pakovanje proizvoda: bočica s 30 ml otopine
54,38 HRK
DODAJ U

Sve lokacije
Sprej VITAMIN D3 1000 za brzu i učinkovitu apsorpciju vitamina D3 kroz oralnu sluznicu! Bez konzervansa, umjetnih aroma i boja. Izvrsnog okusa, s dodatkom propolisa.
 
Vitamin D i imunološki sustav
Vitamin D doprinosi imunitetu, održavanju zdravih kostiju, mišića i zubi. Njegova je primarna zadaća održavanje normalne razine kalcija i fosfora u krvi. Time omogućava održavanje zdravih kostiju, zuba i mišića. Stručnjaci širom svijeta također utvrđuju koliko važnu ulogu igra vitamin D u normalnom funkcioniranju imunološkog sustava. Utvrđeno je da se receptori za vezivanje vitamina D nalaze u stanicama najrazličitijih tkiva u cijelom tijelu, kao i u većini stanica imunološkog sustava. Vitamin D, vežući se za određene DNA sekvence, regulira ekspresiju gena važnih za normalno funkcioniranje imunološkog sustava  Dovoljne količine vitamina D stoga su presudne za normalan imunološki odgovor.
 
Zašto vitamin D3 u spreju?
Vitamin D3 1000 pripremili smo u spreju, jer je to najpriručniji oblik konzumacije dodatka prehrani s vitaminom D3, koji istodobno osigurava brzu i učinkovitu apsorpciju izravno kroz oralnu sluznicu. To je ujedno i najlakši oblik unosa vitamina D za starije osobe i djecu koja imaju poteškoća s gutanjem kapsula ili tableta. Naš sprej ima izvrstan, osvježavajući okus, ne sadrži konzervanse, umjetne arome ili boje. Također ne sadrži gluten, laktozu ili želatinu. Praktičan je za upotrebu, možete ga uzeti bilo gdje i pobrinite se da ste ovim važnim vitaminom opskrbljeni i na putu.
 
Učinci vitamina D.
Zašto koristiti sprej VITAMIN D3 1000? 

Učinci vitamina D su sljedeći:
Vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.
Vitamin D doprinosi održavanju zdravih kostiju, zubi i funkciji mišića.
Vitamin D doprinosi normalnoj razini kalcija u krvi, apsorpciji kalcija i fosfora.
 
Imate li dovoljno vitamina D?
Vitamin D nazivaju i vitaminom sunca, jer ga naše tijelo proizvodi samo na prirodnoj sunčevoj svjetlosti, posebno u najtoplijem dijelu godine. Ako većinu vremena provodite između četiri zida, morat ćete osigurati dovoljnu dnevnu količinu vitamina D pravilnom prehranom. Najpoznatiji prehrambeni izvori vitamina D su masna riba, riblje ulje, žumanjak, goveđa jetra i maslac. Iako ovi prehrambeni izvori sadrže vitamin D, s njima rijetko u tijelo unesemo dovoljne količine ovog vitamina. Istraživanje na slovenskoj populaciji1 pokazalo je da čak 60% Slovenaca čak i u ljetnim mjesecima ne postigne dovoljnu razinu vitamina D u krvi (manje od 50 nmol/L). U zimskim mjesecima, kada nastupi vrijeme prehlade, zbog manjeg izlaganja sunčevoj svjetlosti, taj se udio povećava na čak 80%. U skladu s rastućim brojem studija o nedostatku vitamina D, redovita konzumacija dodataka prehrani s ovim važnim vitaminom također postaje sve raširenija.
 
Kada i kome preporučamo uzimanje vitamina D?
Preporučujemo uzimanje vitamina D posebno u hladnijim danima i tamnijim mjesecima. Tijekom cijele godine preporučujemo uzimanje vitamina D osobama koje većinu svoga dana provode u zatvorenim prostorima i zbog toga su malo izložene suncu; trudnicama, dojiljama, djeci, adolescentima i starijim osobama.

Pozivamo vas da provjerite i smjernice za dopunu vitamina D Udruge endokrinologa Slovenije.

Proizvođač: Medex d.o.o., Slovenija
Preporučena dnevna količina:
Za odrasle i djecu od 11 godina: 4 primjene dnevno

Postupak pripreme:
Prije uporabe dobro protresite. Kada koristite prvi put, pritisnite prskalicu 3 puta kako bi počela funkcionirati. Sprej usmjerite izravno u usnu šupljinu.

Preporučeno uzimanje:
  • Preporučujemo konzumirati odmah nakon obroka.
  • Potrošite u roku od tri mjeseca od prve uporabe.

Upozorenje:
  • Pretjerana konzumacija može imati laksativni učinak.
  • Preporučene dnevne količine odnosno doze ne smiju se prekoračiti.
  • Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu te zdrav način života.
  • Čuvajte izvan dohvata djece!
  • Zbog sastojaka prirodnog porijekla moguća su manja odstupanja u izgledu proizvoda.
  • Čuvajte na tamnom i suhom mjestu na temperaturi do 25 °C.
Sastojci:
Emulgatori: (sorbitol, glicerol), voda, fruktoza, vitamin D (kolekalciferol), tekući ekstrakt propolisa, prirodni okusi, koncentrirani limunov sok, koncentrirani sok od naranče, antioksidans: alfa tokoferol, regulatori kiselosti: (limunska kiselina, kalijev citrat)
 
Sadržaj Odrasli i djeca od 11 godina
(4 primjene - 0,5 ml)
% PU*
Vitamin D      25 μg (1000 IU)        500
Djeca 3 - 10 godina
(2 primjene - 0,25 ml)
% PU**
Vitamin D 12,5 μg (500 IU)  250

* PU = preporučeni dnevni unos za odrasle
** PU = preporučeni dnevni unos za djecu

Recenzije

Favoriti