Aleša Mižigoj, CEO

Aleša Mižigoj rođena je u obitelji koja je naš kraj obilježila razvojem apiterapije i širom uporabom pčelinjih proizvoda. Znanje i svijest o korisnosti pčela za okoliš i ljudsko zdravlje položeno je u njezinu kolijevku, ali težnja za izvrsnošću i želja za novim znanjem nakon diplome stečene na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani povela ju je vlastitim putem poduzetništva. Nastavila je svoj put 2000. godine u obiteljskoj tvrtki Medex kao direktorica prodaje na domaćem i inozemnom tržištu, a krajem 2001. godine preuzela je mjesto predsjednice uprave.

Aleša Mižigoj, CEO Medexa

Prisutnost na više od 30 svjetskih tržišta

Pod njezinim vodstvom Medex je postao jedan od vodećih europskih proizvođača dodataka prehrani na bazi pčelinjih proizvoda i drugih prirodnih sastojaka. Svojim je proizvodima prisutan na više od trideset tržišta po Europi i širom svijeta. Stvara tržišne niše, inovativne oblike i brine se o stalnom razvoju proizvoda i robnih marki, što dokazuju brojna priznanja i nagrade.

Primateljica je certifikata kvalitete i sigurnosti te kontinuirano održava financijsku stabilnost i profitabilnost poslovanja - to potvrđuje i rangiranje na ljestvicu 50 veličanstvenih agencija za kreditni rejting Dun & Bradstreet te visoka kreditna ocjena kuće Bisnode sa certifikatom zlatnog kreditnog rejtinga AAA. Raznim priznanjima i certifikatima slovenski potrošači ukazali su svoje povjerenje brandu Medex stečenim naslovima Superbrand, Best Buy Award, QUDAL i Trusted brand.

Strast za ljudskom dobrobiti

Drugu godinu zaredom Medex je njegovo vodstvo dovelo do priznanja najuglednijeg poslodavca u prehrambenoj industriji i veterinarstvu u Sloveniji, koje dodjeljuje najveći slovenski portal za zapošljavanje, mojedelo.com.
 
Svoju viziju tvrtke, vođenu strašću i predanošću u brizi za ljudsko zdravlje i dobrobit, ona ostvaruje s vlastitim razvojnim odjelom, moćnom proizvodnjom te velikim razumijevanjem krajnjeg korisnika.


Uzimajući u obzir potrebe i želje korisnika, brzi tempo industrije diktira do 30 novih vlastitih proizvoda godišnje, što zahtijeva usko povezan i visoko motiviran tim. Osim razvoja, gdje ostaje vjerna znanosti, posebno cijeni znanje i izuzetnu pažnju posvećuje razvoju zaposlenika i odnosima na radnom mjestu. Njezin se rad isprepliće s brigom za bližnjega.

U svom radu u okviru tvrtke surađuje s mnogim stručnjacima i institucijama širom svijeta, dijeli i širi vlastito znanje i iskustvo te se neprestano usavršava. Tako je Medex u suradnji s Fakultetom zdravstvenih znanosti Sveučilišta u Primorskoj proveo prvo kliničko istraživanje koje je potvrdilo pozitivne učinke matične mliječi na ljude. Prva je dama i ključni pokretač tvrtke koja postaje sve inovativnija, društveno odgovornija i održivo usmjerenija. S velikom sviješću o važnosti šire integracije u društveno okruženje povezuje se s domaćim i stranim organizacijama koje se zalažu za promjenu svijeta na bolje.
 

Raznolike aktivnosti tvrtke

Medex je 2018. godine, zajedno s najvećom svjetskom nevladinom organizacijom BRAC i Poljoprivrednim institutom Slovenije, pokrenuo projekt razvoja pčelarstva u Bangladešu, s ciljem poboljšanja pčelarskih praksi i stvaranja novih mogućnosti zapošljavanja, posebno za žene. Medex je 2020. godine odveo na drugi najveći kontinent, gdje je zajedno s lokalnim partnerom započeo s poboljšanjem tehnologije pčelarstva, uspostavljanjem učinkovitijeg lanca opskrbe i uvođenjem suvremene tehnologije proizvodnje meda u afričkoj Gani.

Pružajući financijsko zaleđe za slovenski profesionalni i rekreativni sport, ostvaruje svoju misiju - zdrav duh u zdravom tijelu. Medex tako podržava slovensku alpsku skijašku reprezentaciju, biatlon na Pokljuci, Biciklističko društvo Rog, Biciklistički maraton Franja, Ljubljanski maraton i mnoge druge manje rekreativne događanje.

Aktivna je u poticanju i pružanju podrške ženama u preuzimanju njihove uloge na poslovnom i društvenom polju, a aktivna je i na humanitarnom i filantropskom polju. Kao i Medex, prenosi znanje s koljena na koljeno i mentorica je mladim poduzetnicima. Članica je Pčelarskog vijeća, Upravnog odbora Komore prehrambenih i poljoprivrednih tvrtki i Povjerenstva za dodjelu priznanja u Udruzi manager. Od 2011. godine nadalje je i počasna konzulica Kanade u Sloveniji.

Kontakt

Favoriti