Svi proizvodi

Propolis forte, pastile

Imejte propolis vedno pri roki! Izberite odlične pastile Propolis forte, primerne za v torbico ali žep in z veseljem uživajte radosti vseh letnih časov.

Robna marka: Medex
Oblik proizvoda: pastile
Pakovanje proizvoda: 18 pastila po 2 g; neto količina: 36 g
60,38 HRK
DODAJ U

Sve lokacije
Pastilama propolis forte otkrit ćete tajnu pčela koja pomaže u očuvanju pčelinje vrste već 45 milijuna godina. Riječ propolis potiče iz grčkog jezika: »Pro« znači prije i »polis« znači grad, što upućuje na uporabu propolisa u svijetu pčela. Namijenjen je »obrani grada«, dakle, zaštiti i očuvanju čistoće i cjelovitosti košnice te klime u njoj.

Glavne su djelatne tvari propolisa bioflavonoidi, biljna bojila koja štite biljke od mikroorganizama. Upravo sadržaj bioflavonoida određuje kvalitetu propolisa, stoga smo u Medexu standardizirali njegovu vrijednost i u pastilama Propolis forte i tako osigurali njihovu stalnu kvalitetu.

Moć propolisa u pastilama Propolis forte dopunili smo vitaminima A i C koji imaju ulogu u funkciji imunološkog sustava, a vitamin A pridonosi očuvanju zdravih sluznica. Pastile Propolis forte obvezno morate imati doma, u uredu, na putovanjima, sportskim aktivnostima ili ako samo želite osvježiti dah. Primjerene su i za odrasle i za djecu.
  • Odrasli: 3 pastile na dan.
  • Djeca: 1 pastila na dan.

Za jedan mjesec redovitog uzimanja dovoljno je:
  • Odrasli: 5 pakiranja (jedno pakiranje dovoljno je za najmanje 6 dana redovitog uzimanja).
  • Djeca: 2 pakiranja (jedno pakiranje dovoljno je za najmanje 18 dana redovitog uzimanja).

Upozorenja:
Prekomjerno uzimanje proizvoda ima laksativni učinak. Ne preporučuje se osobama alergičnim na propolis. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece!

Zbog sastojaka prirodnog porijekla može doći do manjih odstupanja u sastavu i izgledu proizvoda.

Čuvajte na mračnom i suhom mjestu na sobnoj temperaturi do 25 °C.
Zaslađivač: sorbitol, sok acerole u prahu (maltodekstrin, vitamin C), ekstrakt propolisa 10 %, sredstvo protiv zgrušavanja: magnezijeve soli masnih kiselina, prirodna aroma i vitamin A (retinil palmitat).

Sa zaslađivačem.
Bez konzervansa, bojila i umjetnih aroma.
Hranjiva vrijednost* Na 100 g Na preporučenu dnevnu količinu (3 pastile = 6 g) % PDU**
Energetska vrijednost 1694,2 kJ/398,9 kcal 101,7 kJ/23,9 kcal
Bjelančevine 0,2 g 0,01 g
Ugljikohidrati 96,8 g 5,8 g
od toga: šećeri 1,6 g 0,096 g
Masti 0,9 g 0,054 g
od toga: zasićene masne kiseline 0,48 g 0,03 g
Vlakna 0,7 g 0,04 g
Natrij 0,03 g 0,002 g
Vitamin A 4000 µg 240 µg 30
Vitamin C 2500 mg 150 mg 187,5
Bioflavonoidi (izraženi kao kavna kiselina) 467 mg 28 mg
od toga: galangin i pinocembrin 100 mg 6 mg

*Hranjiva se vrijednost temelji na analizi namirnice.
**PDU = preporučen dnevni unos

Propolis
Propolis ili pčelinje ljepilo je pčelinji proizvod potreban za očuvanje zdrave košnice. Sadrži razne biljne smole koje pčele skupljaju na pupoljcima drveća, oplemenjuju ih izlučevinama svojih žlijezda te im dodaju vosak. Ljepljiva im je smjesa potrebna za popravak saća i premaz unutarnjih zidova košnice, čime sprječavaju ulazak vlage i vjetra te štite košnicu od mikroba. Koriste ga i za balzamiranje većih nametljivaca kojih se ne mogu drukčije riješiti. Time sprječavaju njihov raspad i tako se štite od zaraza i bolesti. Propolis u košnici također hlapi te time stvara prirodnu zaštitu koja omogućava zdrav razvoj i život pčelinjih obitelji. Glavne su djelatne tvari propolisa bioflavonoidi, biljna bojila koja štite biljke od mikroorganizama. Upravo sadržaj bioflavonoida određuje kvalitetu propolisa, stoga smo u Medexu standardizirali njegovu vrijednost u proizvodima i tako osigurali njihovu stalnu kvalitetu.

Vitamini
Vitamin A ima ulogu u funkciji imunološkog sustava i pridonosi očuvanju zdravih sluznica.
Vitamin C ima ulogu u funkciji imunološkog sustava.

Recenzije

Favoriti