Zaštitu podataka shvaćamo ozbiljno i želimo osigurati da je vaša privatnost uvijek zaštićena prilikom korištenja naših web stranica. U sljedećoj politici privatnosti objasnit ćemo kako se vaši podaci obrađuju.


1. PRISTUPNI PODACI BEZ OSOBNIH PODATKA

Kako bismo poboljšali ponudu naše web stranice, prikupljamo i pohranjujemo neke pristupne podatke bez osobnih podataka.

Kada zatražite datoteku s naše web stranice, podaci o pristupu prikupljaju se i pohranjuju kao zadani.

Ti podaci uključuju:
 • stranicu s koje se datoteka traži,
 • naziv datoteke,
 • datum i vrijeme zahtjeva,
 • vrijeme provedeno na stranici,
 • količina prenesenih podataka,
 • status pristupa (to jest, ako je datoteka preuzeta ili nije pronađena itd.),
 • IP adresa računala koju je zatražilo,
 • opis vrste i verzije korištenog web preglednika,
 • instalirani operativni sustav i postavljena razlučivost.


Ovi se podaci analiziraju u interne statističke svrhe i za tehničko upravljanje web stranicama; ne prenose se u cijelosti ili djelomično na treće strane. Ovi anonimni podaci pohranjuju se odvojeno od osobnih podataka i ni na koji način nisu povezani s vašim osobnim podacima, što znači da nije moguća nijedna veza s pojedinom osobom.

2. DOBIVANJE I ČUVANJE OSOBNIH PODATAKA

Osobni se podaci prikupljaju samo ako ih dobrovoljno podijelite s nama. Sljedeći se osobni podaci uglavnom prikupljaju u sklopu vaše narudžbe ili registracije novog korisnika:
 • Ime i prezime,
 • adresa,
 • e-mail adresa,
 • broj telefona.
Podaci o plaćanju, poput vašeg PayPal računa ili broja kreditne kartice, također se prikupljaju kao dio narudžbe.

Prilikom prijave na naše e-novosti (newsletter), prikupljaju se sljedeći osobni podaci:
 • Ime
 • Vaša e-mail adresa.

Otkriveni osobni podaci (adresa, ime, adresa, e-mail adresa, telefonski broj, podaci Pay Pal-a, broj kreditne kartice) čuvaju se zakonito i u skladu s odredbama zakona. Vaši se podaci uvijek obrađuju povjerljivo.

3. KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA

Vaši se osobni podaci koriste samo za obradu narudžbi, osim ako ne date svoj pristanak za daljnje korištenje. Međutim, dostava naručenih proizvoda zahtijeva prijenos vaših podataka o adresi na ovlaštenu dostavnu službu. Oni su dužni da vaše podatke tretiraju kao povjerljive i koriste ih samo u svrhu dostave.

Za obradu plaćanja, vaši podaci o plaćanju bit će preneseni u uslugu plaćanja (npr. Pay Pal ili Stripe) koju odredimo. Ne prenosimo na treće strane. Međutim, u krajnjem slučaju dužni smo pružiti vaše podatke policiji na zahtjev ako oni zatraže informacije u sklopu svojih zakonskih ovlasti (na primjer, kazneni progon).

Prikupljene podatke ne koristimo za potrebe oglašavanja ili istraživanja tržišta bez vašeg pristanka.

4. E-NOVOSTI (NEWSLETTER)

Kad se prijavite za naše novosti, prihvaćate da možemo koristiti vašu e-mail adresu u vlastite svrhe oglašavanja. Možete u bilo kojem trenutku opozvati pristanak na pohranu i korištenje vaše e-mail adrese za slanje e-novosti, npr. slanjem e-maila na: ili odjavom od e-novosti.


5. KOLAČIĆI

Prodajna web stranica koristi kolačiće za lakše korištenja web stranice. Kolačići su male tekstualne datoteke koje vaš web preglednik sprema na vaše računalo. Ako ponovno otvorite odgovarajuću stranicu, kolačići omogućuju prepoznavanje vašeg računala. Postavke kolačića možete u bilo kojem trenutku promijeniti u postavkama preglednika i odabrati opciju "ne prihvaćam kolačiće". Međutim, željeli bismo napomenuti da to znači da možda nećete moći koristiti sve funkcije naše web stranice. Više o kolačićima:

Više


6. INFORMACIJE, ISPRAVAK, BLOKIRANJE I BRISANJE

Možete u bilo kojem trenutku zatražiti besplatne podatke o pohranjenim osobnim podacima. Također imate pravo zatražiti ispravak, blokiranje ili brisanje podataka. Ako je brisanje dopušteno zakonskim ili ugovornim obvezama zadržavanja, blokirat ćemo podatke.

Na vaš zahtjev u svakom ćemo trenutku pružiti potpune i besplatne informacije o podacima pohranjenim o vama ili vašoj tvrtki, ispraviti podatke, blokirati ili izbrisati podatke te odgovoriti na sva pitanja o prikupljanju, pohranjivanju i korištenju vaših podataka. Možete se obratiti i našoj povjerenici za zaštitu podataka:

Tina Brlec

+386 1 475 75 00

7. PROVJERA SOLVENTNOSTI

Ne obavljamo provjeru solventnosti, odnosno tzv. credit check za kupnje putem web stranice. No, kako je to uobičajena praksa stranih stranica, nudimo vam osnovno objašnjenje onoga što se događa prilikom provjere.

Credit check može uključivati vrijednost vjerojatnosti (rezultat) izračunatu na temelju znanstveno dokazanog matematičkog statističkog postupka i za koji se koriste podaci o adresi. Vaši se legitimni interesi uzimaju u obzir u skladu sa zakonskim odredbama.

8. SIGURNOST PODATAKA

Budući da je sigurnost vaših podataka važna za nas, vaše osobne podatke pružamo putem sigurne SSL veze. Ako se prikupljaju osobni podaci, prijenos podataka se šifrira pomoću SSL postupka. Vaši se osobni podaci prenose putem Interneta s najmanje 256-bitnim SSL-om. SSL šifriranje štiti vaše osobne podatke od pristupa trećih strana. SSL (Secure Socket Layer) je protokol za šifriranje poruka na internetu koji nudi osobito visoke razine sigurnosti.

Također pružamo našoj web stranici i drugim sustavima tehničke i organizacijske mjere za sprečavanje gubitka, brisanja, pristupa, izmjene ili širenja podataka od strane neovlaštenih osoba. Unatoč redovitim pregledima, potpuna zaštita od opasnosti još uvijek nije moguća.

Naša web stranica nalazi se na poslužiteljima Amazon Web Services koji se nalaze u Dublinu, Irska. Detaljnije informacije o lokaciji nisu dostupne iz sigurnosnih razloga.

9. WEB ANALITIKA & RETARGETIRANJE

9.1 KORIŠTENJE ALATA GOOGLE ANALYTICS

Ova web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analitike koju nudi Google, Inc. (»Google«). Google Analytics koristi "kolačiće", koji su tekstualne datoteke smještene na vašem računalu, kako bi pomogli web stranici da analizira način na koji koristite web stranicu.

Podaci koje kolačić dobiva o vašem korištenju web stranice prenose se na Googleove web stranice i pohranjuju se na poslužiteljima u SAD-u. Ako je na ovoj web stranici aktivirana anonimizacija IP-a, vašu IP adresu prvo će onemogućiti Google u zemlji članici Europske unije ili drugoj zemlji ugovornici u sporazumu o europskom gospodarskom prostoru. Samo u iznimnim slučajevima vaša će se puna IP adresa prenijeti na Googleov poslužitelj u SAD-u i tamo će biti skraćena. Imajte na umu da ova web stranica koristi Google Analytics s proširenjem "_anonymizeIp ()", pa se IP adresa tretira samo u skraćenom obliku, što znači da je onemogućena osobna identifikacija.

Google će koristiti ove podatke u ime upravitelja ove web stranice za ocjenjivanje vašeg korištenja web stranice, sastavljanje izvještaja o aktivnosti web stranica za operatore web stranica i ostalih operatora koji se odnose na aktivnost web stranice i korištenje interneta. IP adresa koju preglednik prenosi u Google Analytics nije povezana s ostalim Googleovim podacima. Kolačiće možete odbiti odabirom odgovarajuće postavke na vašem pregledniku, ali imajte na umu da možda nećete moći koristiti sve funkcije ove web stranice. Osim toga, Googleu može zabraniti prikupljanje podataka koje dobiva kolačić i koji su povezani s vašim korištenjem web stranice (uključujući IP adresu) te obradu tih podataka od strane Googlea preuzimanjem i instaliranjem dodatka za preglednik koji je dostupan putem sljedeće poveznice: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Više informacija o uvjetima korištenja i privatnosti možete pronaći na: http://www.google.com/analytics/terms i https://www.google.de/intl/hr/policies/. Imajte na umu da je na ovoj web stranici Google Analytics proširen kodom "gat._anonymizeIp ();" kako biste osigurali anonimiziranu bazu vaše IP adrese (tzv. IP maskiranje).

9.2. KORIŠTENJE USLUGE GOOGLE INC. REMARKETING

Na našoj web stranici koristimo funkciju "Remarketing" koju nudi Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD ("Google"). Ova nam funkcija omogućuje preusmjeravanje korisnika koji su na ciljno usmjeren način posjetili našu web stranicu putem detaljnog oglašavanja na stranicama Googleove partnerske mreže. Osobni oglasi, koji se temelje na interesima, mogu se tada pojaviti na drugim web stranicama koje korisnik može posjetiti na Google prikazivačkoj mreži. Kolačići se koriste za prikaz ovih oglasa. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na korisnikovom računalu. Te tekstualne datoteke pomažu u prikupljanju anonimnih podataka o korištenju web stranice koje pojedinci ne mogu otkriti.

Googleu možete trajno onemogućiti kolačiće klikom na sljedeću poveznicu te preuzimanjem i instaliranjem dostupnog dodatka: https://www.google.com/settings/ads/plugin. Također možete onemogućiti korištenje kolačića kod pružatelja ostalih pružatelja tako da otvorite internetsku stranicu za deaktivaciju mrežne oglašavačke akcije na http://www.networkadvertising.org/choices/ i slijedite detaljnije informacije o isključivanju.

Podatke o vrsti, opsegu i svrsi prikupljanja, korištenja i daljnje obrade ili korištenja podataka koje pruža Google, informacije o svojim pravima i postavkama za zaštitu privatnosti korisnika možete pronaći i u Googleovim pravilima o privatnosti na http: // www .google.com / privacy / ads /.


10. DODACI ZA DRUŠTVENE MREŽE

Naša web stranica kombinira dodatke (programe) društvenih mreža Facebook, Instagram, LinkedIn i YouTube.

10.1. FACEBOOK

Od Facebooka koristimo gumb "sviđa mi se", gumb "podijeli" i "društveni dodatak". Ovim dodacima upravlja Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD. Možete ih prepoznati po odgovarajućem logotipu Facebook. Više informacija o Facebook društvenim dodacima možete pronaći na http://developers.facebook.com/plugins.

Ako posjetitelj otvori stranicu na našoj web stranici koja sadrži tu vrstu dodatka, uspostavlja se veza između preglednika posjetitelja i poslužiteljima Facebooka. Facebook prima i pohranjuje podatke (uključujući IP adresu i ID kolačića) koji omogućuju Facebooku da identificira koju je stranicu web mjesta posjetitelj otvorio. To se događa bez obzira na to je li Facebook dodatak u kontaktu ili ne. Ako posjetitelj sudjeluje s Facebook dodatkom ili ostavi komentar, relevantni podaci bit će preneseni na Facebook u SAD-u i tamo pohranjeni. Ako se posjetitelj prijavi na Facebook kad se to dogodi, proslijeđeni podaci mogu se dodijeliti određenom računu. Facebook koristi kolačiće i za registrirane i za neregistrirane korisnike.

Vrsta, opseg i svrha prikupljanja, korištenja i druge obrade ili korištenja podataka od strane Facebooka te prava i mogućnosti zaštite privatnosti korisnika možete naći u Facebook pravilima o privatnosti (https://www.facebook.com/about/privacy) i prilagoditi ih. Uz navedeno, nejasni su točni postupci obrade podataka, razdoblja pohranjivanja i svrhe.

Ova web stranica koristi komunikacijski alat "Conversion Tracking Pixel" objavljen od strane tvrtke Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD ("Facebook"). U tu svrhu integriramo tzv. piksele na Facebooku. Kad pogledate ili kliknete oglas na Facebooku, označit ćemo vas kao posjetitelja naše web stranice i pratit ćemo vaše aktivnosti na vašoj web stranici. Snimljeni podaci su anonimni, što znači da nećemo biti u mogućnosti vidjeti osobne podatke pojedinih korisnika i posebno ne možemo povezati aktivnosti na našoj web stranici s bilo kojim pojedincem; moći ćemo analizirati oglase samo za statistička i / ili istraživanja tržišta. Međutim, pohranit će i obraditi obuhvaćene podatke putem Facebooka i moći će ih povezati sa svojim Facebook profilom. Facebook nakon toga ima pravo koristiti te podatke u skladu s Facebook politikom (https // www.facebook.com / about / privacy). Imate mogućnost dopustiti ili zabraniti Facebooku i njegovim partnerima prikazivanje oglasa na i izvan Facebooka kao dio vaših osobnih postavki profila na Facebooku.

Na svom Facebook profilu možete odbiti korištenje usluge "Conversion Tracking Pixel": https://www.facebook.com/settings/?tab=ads

Favoriti