Svi proizvodi

Sirup Multivitamin junior

(2 recenzije)

Abeceda vitamina u samo jednoj čajnoj žličici. Za djecu u dobi od 3 do 14 godina za održavanje dnevne razine najvažnijih vitamina potrebnih za rast i razvoj. Ne sadrži konzervanse, boje, umjetne arome i zaslađivače te je izvrsnog okusa. Sirup u bočici koja sadrži čak 75% meda (157 grama meda na bočicu).

Robna marka: Medex
Svrha proizvoda: živčani sustav , otpornost
Oblik proizvoda: sirup
59,06 HRK
DODAJ U

Sve lokacije

Kome je namijenjen sirup Multivitamin junior? 

 • Djeci od 3 godine nadalje koja odbijaju svježe voće i povrće ili ga ne jedu u dovoljnim količinama.
 • Djeci koja su često bolesna.
 • Djeci kad nemaju apetita.
 • Djeci za održavanje svojih potreba za vitaminima za rast i razvoj te za prevladavanje svakodnevnih obaveza.
 • Svakome tko ima nepotpunu prehranu, što u današnjem vremenu preopterećenih rasporeda kako u školi tako i poslijepodne može biti uzrok da djeca ne dobivaju sve potrebne vitamine. 

    
  

Jedu li vaša djeca dovoljno voća i povrća?

Dovoljan unos vitamina i minerala ključan je za normalan razvoj i rast naših najmlađih. Stoga je važno voditi računa o unosu svih esencijalnih vitamina, što je ponekad teško postići zbog brzog tempa života.
 
Kao pomoć u tome može priskočiti ukusni sirup na bazi meda Multivitamin junior, s kojim je jednostavnije održavati potrebe za vitaminima za rast i razvoj. Budući da je odličnog okusa, djeca ga apsolutno obožavaju i bez problema ga uzimaju.  Dodavanjem sirupa djeca će biti puna energije i imat će dobru koncentraciju tijekom svakodnevnih intelektualnih i sportskih aktivnosti.
 
Zdravo i zadovoljno dijete pokazuje dobre kognitivne sposobnosti, veću motivaciju za igru ​​i veću želju za istraživanjem okolice, kao i bolje sudjelovanje u grupnim aktivnostima.       

Zašto odabrati sirup Multivitamin junior iz Medexa?     

 • Jer sadrži čak 9 najvažnijih vitamina koji su djeci potrebni za rast, razvoj i dobrobit tijekom cijele godine.
 • Zato što je bez konzervansa, boja, umjetnih aroma i zaslađivača.
 • Zato što je na bazi meda i sadrži čak 75% meda. U jednoj bočici ima čak 157 grama meda.
 • Zato jer sadrži oligofruktozu, koja djeluje kao prebiotik.
 • Budući da sadrži sok od kruške i naranče, odličnog je okusa i djeca ga obožavaju.
   
      

Kako djeluje sirup Multivitamin junior?

 • ​​Tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B12 i vitamin B6 doprinose funkcioniranju živčanog sustava.
 • Vitamin B6 i vitamin B12 doprinose proizvodnji crvenih krvnih stanica.
 • Pantotenska kiselina, niacin, vitamin C, riboflavin, vitamin B6 i vitamin B12 doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti.
 • Vitamin D doprinosi održavanju normalnih kostiju, zubi te normalnoj razini kalcija u krvi.
 • Vitamin A, vitamin C, vitamin D, vitamin B6 i vitamin B12 doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava.
 

Sirup koji sadrži čak 75 % meda

Jeste li znali da sirup Multivitamin junior sadrži čak 75 % meda? Jedna bočica sirupa sadrži čak 157 g meda. Sirup je napravljen na bazi meda jer med značajno poboljšava okus pa ga stoga čini aromatičnijim i ugodnijim za konzumiranje. Med služi i kao prirodni zaslađivač pa sirup ne sadrži dodana umjetna sladila. Osim toga, proizvod štiti od mikroorganizama poput bakterija, plijesni i kvaščevih gljivica te tako djeluje kao prirodni konzervans. Zbog toga sirup ne morate čuvati u hladnjaku, već ga možete čuvati na sobnoj temperaturi cijelo vrijeme od otvaranja.

Med se sastoji od oko 200 različitih tvari koje određuju njegov okus, miris, aromu i boju. Upravo zbog svog složenog sastava, ovaj pčelinji proizvod je puno više od običnog zaslađivača. 

Sirup je ujedno obogaćen i sokom od kruške i naranče kako bi okus bio još ugodniji i djeca ga obožavaju. Sadrži i oligofruktozu, koja je poput prebiotika.    

    
 

Konzumiraju li djeca u Sloveniji dovoljno vitamina?

Djetinjstvo je vrijeme djetetova ubrzanog rasta te tjelesnog, emocionalnog i mentalnog razvoja. Prehrambeni status, energetski i nutritivni unos te prehrambene navike djeteta važni su čimbenici koji utječu na zdravlje djeteta i postavljaju temelje zdravlja osobe u odrasloj dobi. Prehrambeni status usko je povezan sa životnim stilom osobe, koji uključuje prehrambene navike, tjelesnu aktivnost te bioritam osobe. U razdoblju rasta djetetu se mora osigurati sigurna, raznolika, mješovita i zaštitna prehrana, koja je energetski i nutritivno prilagođena dobi i stupnju tjelesne aktivnosti.
 
U razdoblju odrastanja važna je uravnotežena prehrana jer omogućuje djetetu optimalan rast i razvoj, štiti i jača njegovo zdravlje. Istodobno sprječava nastanak kroničnih nezaraznih bolesti, poput šećerne bolesti tipa II, koja postaje sve češći problem kod djece, te prekomjerne ili preniske tjelesne težine te deficitarnh bolesti poput, primjerice, hipovitaminoze (nedostatak vitamina).
 
Projekcije Svjetske zdravstvene organizacije za 2030. godinu pokazuju da će kronične nezarazne bolesti postati vodeći javnozdravstveni problem u svim zemljama svijeta. Podaci HBSC istraživanja (2002., 2006., 2010.) pokazuju da se slovenska djeca i adolescenti također ne hrane zdravo. Radije posežu za većinom nezdravom, energetski bogatom i nutritivno siromašnom hranom, koja je obično bogata nepreporučenim mastima i dodanim šećerima.
 
Jedu premalo povrća i ribe. Slovenska djeca i adolescenti također nemaju pravilne navike pijenja, često su žedni i rado posežu za bezalkoholnim (aromatiziranim) pićima s dodatkom šećera. Pritom djeca i adolescenti konzumiraju manje dnevnih obroka od preporučenog i pritom jedu neredovito. Podaci pokazuju da manje od polovice svih adolescenata doručkuje redovito svaki dan tijekom tjedna, dok trećina nikada ne doručkuje. 

Zbog svih ovih čimbenika djeca i adolescenti ne postižu uvijek dovoljan unos vitamina i minerala. Kod ove vrste nedostataka neka u pomoć priskoči sirup Multivitamin junior, koji sadrži 9 najvažnijih vitamina za djecu u razdoblju rasta.
 

Koju ulogu imaju vitamini u sirupu?

Vitamini B skupine
Vitamini B skupine djeluju povezano i međusobno se nadopunjuju. Svaki ima svoje zadaće, ali u određenim slučajevima one su izvedive samo ako i drugi vitamini obavljaju svoje.
 • Vitamini B skupine važni su za energiju, metabolizam i živčani sustav, kao i za dobar kognitivni razvoj djeteta.
 • Dodani su važni vitamini B kompleksa (B1, B2, B3, B5, B6, B12).
 • Vitamin B6 i vitamin B12 doprinose funkcioniranju imunološkog sustava i stvaranju crvenih krvnih stanica.
 • Tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B12 i vitamin B6 doprinose normalnom funkcioniranju živčanog sustava.
 • Pantotenska kiselina, niacin, riboflavin, vitamin B6 i vitamin B12 doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti.
 • Pantotenska kiselina doprinosi mentalnoj sposobnosti.
 • Vitamin B12 je od velike važnosti u funkcioniranju živčanog sustava.

     
Vitamin A
Vitamin A doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava te održavanju normalnog vida. Također doprinosi metabolizmu željeza, održavanju zdrave sluznice i kože.

Djeca s čestim infekcijama su najviše izložena riziku od nedostatka vitamina A. Dječje oči su pod većim rizikom od očiju odrasle osobe jer imaju širu zjenicu i manje pigmenta, osim toga, dječja očna leća do 12. godine ne filtrira štetne ultraljubičaste zrake. Osobito tijekom školske godine djeca dodatno opterećuju svoje oči ako tijekom čitanja ne održavaju dovoljnu udaljenost od knjiga i bilježnica. Posebno u današnje vrijeme provode pred ekranima više vremena nego što je preporučljivo. Stoga vitamin A trebaju konzumirati u preporučenim količinama.

    

Vitamin D
Vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava. U sirupu Multivitamin junior je vitamin D3 u prirodnom obliku (kolekalciferol), koji tijelo dobro apsorbira. Stručnjaci su utvrdili da se receptori za vezivanje vitamina D nalaze u stanicama najrazličitijih tkiva u cijelom tijelu, kao i u većini stanica imunološkog sustava. Optimalne količine vitamina D u krvi iznimno su važne za normalno funkcioniranje imunološkog sustava.
Vitamin D u kombinaciji s vitaminom C također je neophodan za normalan rast i razvoj dječjih kostiju, jer pridonosi održavanju zdravih kostiju i zuba.

     
 
Vitamin C
Djeci u razdoblju rasta i razvoja neophodno su potrebne dovoljne količine vitamina C, jer ga tijelo ne može samo sintetizirati. Najbogatiji izvori vitamina C su namirnice biljnog porijekla, kao što su crni ribiz, paprika, bobičasto voće, prokulice, agrumi, krumpir itd. Ako u prehrani djeteta nema dovoljno vitamina C ili dijete odbija voće i povrće bogato vitaminom C, treba ga dodavati.

Vitamin C (odnosno askorbinska kiselina) je vitamin topiv u vodi koji ima važnu antioksidativnu ulogu i sudjeluje u mnogim biološkim procesima. Vitamin C ima opću i važnu ulogu u normalnom funkcioniranju imunološkog sustava te pomaže u smanjenju umora i iscrpljenosti. Između ostalog, sudjeluje i u stvaranju kolagena koji je neophodan za normalno funkcioniranje krvnih žila, kostiju, hrskavice, desni, kože i zuba.

Klasična klinička bolest nedostatka vitamina C u dojenčadi je Moeller-Barlowova bolest. U djece se bolest očituje poremećajima rasta i formiranja kostiju, ali se može javiti i prije kliničkih znakova. Primjerice, opći umor, kasnije smanjena produktivnost i poremećaji u duševnom blagostanju te sporiji oporavak od bolesti, kao i osjetljivost na infekcije i slabo zacjeljivanje rana.
 
Vitamin C također doprinosi:
 • oslobađanju energije tijekom metabolizma
 • funkcioniranju živčanog sustava
 • normalnom psihološkom funkcioniranju
 • povećava apsorpciju željeza
     
U slučaju dodatnih pitanja: pišite nam na info@medex.si ili nas kontaktirajte putem Facebooka Instagram. Naš tim je tu da vam pomogne.
 

Proizvođač: Medex d.o.o., Linhartova 49a, 1000 Ljubljana


Korišteni izvori:

Calderón-Ospina CA, Nava-Mesa MO. B Vitamins in the nervous system: Current knowledge of the biochemical modes of action and synergies of thiamine, pyridoxine, and cobalamin. CNS Neurosci Ther. 2020 Jan;26(1):5-13.
 
Lindschinger M, Tatzber F, Schimetta W, et al. A Randomized Pilot Trial to Evaluate the Bioavailability of Natural versus Synthetic Vitamin B Complexes in Healthy Humans and Their Effects on Homocysteine, Oxidative Stress, and Antioxidant Levels. Oxid Med Cell Longev. 2019;2019:6082613. Published 2019 Dec 12.
 
Watanabe F. Vitamin B12 sources and bioavailability. Exp Biol Med (Maywood). 2007 Nov;232(10):1266-74
 
OPKP. 2015. Odprta platforma za klinično prehrano. Ljubljana, Inštitut Jožef Štefan: baza podatkov. http://opkp.si (januar 2015)
 
Zdrave navade predšolskih otrok. 2017 Ljubljana, NIJZ
 
https://www.prehrana.si/sestavine-zivil/vitamini/vitamin-c
 
https://www.prehrana.si/sestavine-zivil/vitamini

 
Preporučena dnevna količina jest 10 ml (2 priložene žličice po 5 ml). Djeca neka sirup uzmu nakon jela.

Za jedan mjesec redovitog uzimanja dovoljna su:
 • 2 pakiranja (jedno pakiranje dovoljno je za 15 dana redovitog uzimanja).

Upozorenja:
Ne preporučuje se osobama alergičnim na bilo koji sastojak. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece! Zbog sastojaka prirodnog porijekla može doći do manjih odstupanja u sastavu i izgledu proizvoda.

Čuvajte na mračnom i suhom mjestu na sobnoj temperaturi do 25 °C.
Sastojci: Med 74 %, sok naranče, oligofruktoza, sok kruške, vitamin C, niacin, prirodne arome, pantotenska kiselina, vitamin B6, riboflavin (vitamin B2), vitamin B12, tiamin, vitamin A (retinil palmitat), vitamin D, ekstrakt ružmarina.

Bez konzervansa, bojila, umjetnih aroma i zaslađivača.
Sadržaj Na preporučenu dnevnu količinu (2 žličice = 10 ml) % PDU*
Vitamin C 21,6 mg 27
Niacin 6,4 mg <40
Pantotenska kiselina 2,4 mg 40
Vitamin B6 0,7 mg 50
Riboflavin (vitamin B2) 0,6 mg 42,9
Vitamin B12 0,66 µg 26,4
Tiamin 0,5 mg 45,5
Vitamin A 400 µg 50
Vitamin D 5 µg 100

*PDU = preporučen dnevni unos

Med
Med je prirodni slatki dar koji pčele prave od cvjetnog nektara (nektarni med) ili od izlučevina kukaca, koje kao ljepljiva tekućina ostaju na stablima (medna rosa ili medljikovac). Nektarni medovi su cvjetni, bagrem, kesten, lipa i uljana repica, a među medljikovce spadaju šumski, jela, javor, hrast i smreka. Pčele prerađuju nektar ili mednu rosu, oplemenjuju je izlučevinama svojih žlijezda, a zatim je deponiraju u saće i ostave da sazri. Med predstavlja zalihu sunčeve energije i gorivo života u pčelinjoj košnici. Sadrži dragocjene hranjive tvari te tako predstavlja bogat nutrijent.

Vitamini:
 • Vitamin A, vitamin C, vitamin D, vitamin B6 i vitamin B12 imaju ulogu u funkciji imunološkog sustava.
 • Vitamin D pridonosi očuvanju zdravih kostiju, zuba i normalne razine kalcija u krvi.
 • Tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B12/strong> i vitamin B6 pridonose radu živčanog sustava.
 • Pantotenska kiselina, niacin, vitamin C, riboflavin, vitamin B6 i vitamin B12 pridonose smanjenju umora i iscrpljenosti.
 • Vitamin B6 i vitamin B12 imaju ulogu u nastajanju crvenih krvnih tjelešaca.

Recenzije

Favoriti