Svi proizvodi

MSM + beauty minerals

MSM + beauty minerals izvrstan je izbor za sve koji žele zadržati mladenački izgled kože te brinuti o lijepim noktima i kosi, ali izbjegavati kolagen i druge dodatke prehrani životinjskog podrijetla.

Robna marka: Medex
Svrha proizvoda: koža , kosa , nokti
Oblik proizvoda: prah
132,93 HRK
DODAJ U

Sve lokacije

Vegansko rješenje za lijepu kožu, kosu i nokte

MSM + beauty minerals izvrstan je izbor za sve koji žele zadržati mladolik izgled kože te brinuti o zdravim i lijepim noktima i kosi, ali izbjegavati kolagen i druge dodatke prehrani životinjskog podrijetla.
MSM, koji nazivamo mineralom ljepote, zapravo je organski izvor sumpora (metil sulfonil metan). Sumpor je treći najčešći mineral u ljudskom tijelu, ali se često ne unosi dovoljno s prehranom. Medexov MSM + beauty mineralns dodatak ljepoti sadrži patentirani oblik OptiMSM®, najčišći MSM na tržištu, obogaćen drugim ključnim mineralima ljepote - selenom, cinkom, bakrom i silicijem - te vitaminom C.
 

Medexov MSM s mineralima ljepote i vitaminom C stvoren je za sve:

 • koji bi željeli poboljšati čvrstoću, elastičnost i hidrataciju kože s 100% veganskim proizvodom bez glutena, punila, umjetnih aroma i zaslađivača
 • koje muče duboke bore na licu
 • koji želite eliminirati neravnomjernu boju kože i neugodne mrlje
 • koji ste umorni od krhkih ili lomljivih noktiju i želite jake i lijepe nokte koji će biti pravi ukras vaših ruku
 • željeli biste učiniti nešto sa svojom rijetkom, lomljivom i ispucalom kosom da konačno zablista i da vam olakša oblikovanje željene frizure
 

Savršena kombinacija s klinički dokazanim sastojcima i ANTI-AGE učinkom

 • Najčišći MSM na tržištu, patentirani OptiMSM®, je visokokvalitetan, pročišćen i biodostupan organski oblik sumpora, dobiven posebnim tehnološkim postupkom destilacije. Klinički dokazano doprinosi smanjenju bora, poboljšanju čvrstoće i elastičnost te hidrataciji kože.
 • Vitamin C doprinosi stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože.
 • Selen i cink doprinose održavanju zdravih noktiju i kose te doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa.
 • Cink doprinosi održavanju normalne kože.
 • Bakar doprinosi održavanju normalnog vezivnog tkiva i normalnoj boji kože i kose.
 • Organski oblik silicija brine o zdravoj koži, hrskavici, kostima i vezivnom tkivu. Sudjeluje u mnogim biokemijskim reakcijama, posebice u normalnom stvaranju kolagena, elastina i vezivnog tkiva.
  

Prirodni MSM ne postoji u dodacima prehrani

Neki proizvođači i trgovci zaista tvrde da njihovi dodaci prehrani sadrže prirodni MSM, ali to nije točno. MSM se inače nalazi u tragovima u nekim vrstama povrća, kao što su, primjerice, luk, češnjak i kupusnjače, te u hrani bogatoj proteinima kao što su mlijeko, jaja, sjemenke i orašasti plodovi. Međutim, količina metil sulfonil metana u prirodnim resursima premala je da bi se iz njih ekstrahirala u prehrambene svrhe, pa se dobiva sintetički u laboratorijima.
 
U prirodnim izvorima, MSM je, naime, prisutan u koncentracijama manjim od 1 µg/kg. Kada bi se dobivao iz prirodnih izvora ekstrakcijom, za 200 g MSM-a bilo bi potrebno čak 200 tona materijala! Budući da je proces nastanka molekule MSM-a jasan, mogu stvoriti kemijski potpuno isti spoj koji se nalazi u prirodi. Na ambalaži MSM-a tako često nalazimo naznaku da se radi o prirodnom MSM-u, iako je dobiven sintetički.
 
 

MSM dobiven postupkom destilacije jedini je siguran i dobar izbor

Nisu svi MSM na tržištu dobiveni na isti način. O postupku pročišćavanja spoja, naime, ovisi koliko će tvari štetnih za zdravlje sadržavati MSM, odnosno koliko će biti kvalitetan dodatak prehrani.
OptiMSM® u Medexovom dodatku prehrani MSM + beauty minerals dobiven je postupkom destilacije, a ne kristalizacije kao većina drugih MSM dodataka prehrani na tržištu. Dobivanje kristalizacijom je doduše jeftinije, ali tako dobiveni MSM može sadržavati teške metale, što može imati negativne posljedice po zdravlje. Zato je OptiMSM® jedini siguran i dobar izbor za vas.
 

Najčišći MSM koji provjereno ne sadrži zdravlju štetne spojeve

Proces proizvodnje visokokvalitetnog pročišćenog OptiMSM® odvija se u američkom pogonu, gdje se proizvodi isključivo MSM. Proizvodnja uključuje višestupanjsko pročišćavanje destilacijom i laboratorijske analize, kojima se dodatno provjerava čistoća svake serije proizvoda.
 
 

Otopite ga u svom omiljenom napitku

Preporučenu dnevnu količinu od jedne čajne žličice (3,2 g) otopite u 1,5 dcl tekućine. Zaista ima pomalo gorak okus, ali ga uspješno možete ublažiti otapanjem praha u svježe cijeđenom voćnom ili povrtnom soku, smoothieju ili dodavanjem žlice meda.
 
Preporučena dnevna količina je 1 čajna žličica (3,2 g). Otopite ju u 1,5 dcl vode i konzumirajte s obrokom. Gorki okus možete ublažiti miješanjem s drugim odabranim napitkom. Za vidljive učinke preporučujemo redovitu uporabu najmanje 16 tjedana.


Upozorenje:
 • Ne preporučujemo upotrebu osobama koje su alergične na neki od sastojaka.
 • Preporučene dnevne količine odnosno doze ne smiju se prekoračiti.
 • Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu. Važno je slijediti smjernice za zdrav način života.
 • Čuvajte izvan dohvata djece!
 • Čuvajte na tamnom i suhom mjestu na temperaturi do 25 °C.

Sastojci: OptiMSM® (metil sulfonil metan) u prahu, vitamin C (L-askorbinska kiselina), cink glukonat, ekstrakt bambusa (Bambusa vulgaris - prirodni izvor silicija), L-selenometionin, bakrov glukonat, limunska kiselina, prirodna aroma, sredstvo protiv zgrudnjavanja: silicij dioksid.

Sadržaj Priporučena dnevna količina
(1 čajna žličica = 3,2 g)
% PU*
OptiMSM®   3 g
Vitamin C 80 mg 100
Cink 3 mg 30
Selen 27,5 μg 50
Bakar 0,5 mg 50
SIlicij 20 mg

**PU – preporučeni dnevni unos.

Recenzije

Favoriti