Jesi li već pronašla kolagen za sebe?
Upoznajte Kolagen lift s patentiranim ribljim kolagenom NatiCol® i dodatkom elastina, hijaluronske kiseline, vitamina i minerala u tekućini. I kapsule Kolagen Q+ s patentiranim vegetarijanskim kolagenom i elastinom iz membrane ljuske jajeta Ovoderm® te koenzimom Q10, vitaminom C i mineralima. Odaberite svoj omiljeni oblik kolagena prilagođen vašim potrebama.
Kolagen je najzastupljeniji protein u ljudskom tijelu i pripada strukturnim proteinima s funkcijom davanja potpore i oblika. Važan je gradivni element zglobne hrskavice, kože, noktiju i kose.

Nakon 20. godine proces stvaranja kolagena u tijelu usporava pa koža s godinama gubi čvrstoću i elastičnost te se počinju pojavljivati ​​prve bore. Smanjenje količine hijaluronske kiseline, međutim, uzrokuje da koža postane suha i opuštena.

Redovitim konzumiranjem kolagena podržavat ćete svoju kožu iznutra i vratiti joj je što joj priroda s vremenom oduzima.

U Medexu s ponosom predstavljamo sljedeću generaciju kolagena, obogaćenih svježom formulom aktivnih i klinički dokazanih sastojaka za lijepu kožu, kosu i nokte. Tu su dva nova kolagena prilagođena željama naših korisnica i korisnika.



 
kolagen, kolagen lift u tekućini, medex
kolagen, kolagen lift u tekućini, medex


Sljedeća generacija kolagena, proizvedena u Sloveniji


U Medexu smo ambasadori patentiranih kolagena s međunarodnim kliničkim studijama koje osiguravaju učinkovitost i kvalitetu djelovanja. Prošlo je 12 godina od razvoja našeg prvog proizvoda s kolagenom. Za to smo vrijeme razvili široku liniju dodataka ljepoti s kolagenom koji služe u razne svrhe i učinke. Širokom linijom želimo zadovoljiti i vašu najunikatniju potrebu. Iskustva zadovoljnih korisnica i korisnika koji se vraćaju najvažnija su povratna informacija. Stoga smo, prema vašim željama, razvili novu generaciju kolagena, obogaćenu dodatnim aktivnim sastojcima koji koriste potencijal vaše kože, kose i noktiju za maksimalan učinak.


 

Kolagen lift u tekućini

bogata formula svježeg okusa i u održivom pakiranju

 
kolagen, kolagen lift u tekućini, medex
 
Kolagen lift v tekočini
 

Više o Kolagen liftu u tekućini


Kolagen Q+ u kapsuli

kolagen bez konzervansa i zaslađivača

 
kolagen, kolagen q+ u kapsuli, medex
 
kolagen, kolagen q+ u kapsuli, medex
 

Više o Kolagen Q+


Kombinacija nativnog kolagena i koenzima Q10


Ekstrakt Ovoderm® dobiva se patentiranim postupkom iz membrana ljuske jajeta i obogaćen je tvarima bitnima za kožu, kosu i nokte. Sadrži nativni kolagen, elastin, hijaluronsku kiselinu, glukozamin, hondroitin i keratin te mnoge druge proteine ​​i enzime. Klinička ispitivanja pokazala su da njegov bogati sastav pomaže u poboljšanju napetosti i čvrstoće kože te ima pomlađujući učinak na njezin izgled. Koenzim Q10 djeluje kao antioksidans u koži. Štiti od reaktivnih kisikovih jedinki (ROS) koje su posljedica UV zračenja i drugih okolišnih te unutarnjih čimbenika.


Kako kolagen, elastin i hijaluronska kiselina utječu na kožu?

 
kolagen, medex

Kolagen i elastin su proteini koji našoj koži pružaju elastičnost, strukturu i potporu, pa ova dva proteina idu ruku pod ruku. Hijaluronska kiselina prisutna je u brojnim tjelesnim tkivima i od ključne je važnosti je za održavanje vlažnosti u kožnim tkivima. Zato hijaluronska kiselina pravilnom hidratacijom kroz unutarnje slojeve kože osigurava da naša koža izgleda svježa i odmorna izvana. Količina kolagena, elastina i hijaluronske kiseline počinje postupno opadati prelaskom iz puberteta u 20. godine. 

 

Kolagen i elastin sadrže male čestice niske molekulske mase, koje se odlično apsorbiraju u tijelo (molekularna veličina kolagena je 2 kDa, a elastina 1,4 kDa). Studije o učinkovitosti hidroliziranog kolagena pokazale su da se čestice hidroliziranog kolagena odlično apsorbiraju, prolaze djelomično neoštećene kroz crijevnu stjenku, u krvotok te potiču sintezu vlastitog kolagena. Konzumacija hijaluronske kiseline također potiče sintezu vlastite hijaluronske kiseline.
        
    

Često postavljana pitanja korisnika i korisnica

     
Mogu li uzimati Kolagen Q+ ili Kolagen lift u tekućini tijekom trudnoće?
Prije početka uzimanja bilo kakvih dodataka prehrani koji nisu izravno namijenjeni trudnicama savjetujemo da se konzultirate s liječnikom ili ginekologom. Trudnicama bismo preporučili Kolagen u prahu s dodatkom vitamina C jer ne sadrži konzervanse i druge dodane vitamine.
   
Zašto bi kolagen imao učinak na kosu i nokte ako oni ne sadrže kolagen već keratin?
Kosa i nokti zapravo nisu od kolagena, ali izrastaju iz kože koja sadrži kolagen. Konzumacija kolagena neće utjecati na strukturu vaše kose i noktiju, ali će utjecati na čvrstoću na mjestu izrastanja, što se prema kliničkim istraživanjima pokazuje kao bujnije i čvrsto vlasište, smanjeni gubitak kose te čvrstoću i manje lomljive nokte.    
   
Koliko je kolagena potrebno konzumirati za postizanje učinaka?
Za postizanje učinaka treba unositi onoliko kolagena koliko su ispitanici konzumirali u kliničkim ispitivanjima gdje su dokazali blagotvoran učinak. To se razlikuje za različite patentirane kolagene, ali u principu su blagotvorni učinci vidljivi pri dnevnoj dozi hidroliziranog kolagena od 2,5 g do 10 g, neovisno o izvoru (riblji ili goveđi) ili izvornom tipu kolagena (I, II ili III).
   
Kolagen lift u tekućini ima u dnevnoj dozi 5000 mg kolagena, dok je kod Kolagena Q+ u dnevnoj dozi samo 66 mg kolagena. Nije li to preniska doza za obećane rezultate?
Kolagen Q+ u kapsuli sadrži drugačiju vrstu kolagena od Kolagen lifta u tekućini. Kapsule sadrže nativni kolagen, koji nije hidroliziran i ima drugačiji mehanizam djelovanja. Nativni kolagen razlikuje se od hidroliziranog kolagena po tome što se ne razgrađuje i prisutan je kao preplitanje kolagenskih vlakana, jer se i inače prirodno pojavljuje u koži. Mehanizam djelovanja potpuno se razlikuje od hidroliziranog kolagena, jer ne djeluje apsorpcijom čestica kolagena, već reakcijom imunološkog sustava na vezivanje za specijalizirane stanice u crijevima, što dovodi do razvoja takozvane oralne tolerancije. Razvoj oralne tolerancije na kolagen tako doprinosi smanjenju reaktivnosti imunološkog sustava na vlastiti kolagen i na taj način inhibira njegovu razgradnju. Studije su potvrdile da su i niže doze nativnog kolagena, naime od 0,5 mg do 40 mg, učinkovite u poboljšanju stanja kože i zdravlja zglobova.
    
Prodajna mjesta Kolagen lift u tekućini:
  • DM, Müller, ljekarne, medexhrvatska.hr
 
Prodajna mjesta Kolagen Q+ u kapsuli: 
  • samo na medexhrvatska.hr
 

sljedeća generacija kolagena, kolagen, medex
Internetska trgovina

Medex preporučuje

Favoriti