Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja internetske trgovine medex.si sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot) i na temelju preporuka Gospodarske komore Slovenije te međunarodnih kodeksa za internetsko i elektroničko poslovanje.

Opći uvjeti poslovanja uređuju rad internetske trgovine medex.si (u daljnjem tekstu "internetska trgovina medex") kojom upravlja Medex d.o.o., Linhartova cesta 49A, 1000 Ljubljana (u daljnjem tekstu "dobavljač"), prava i obveze pružatelja i posjetitelja web stranice medex.si te korisnika koji kupuju putem web stranice medex.si (u daljnjem tekstu: "kupac").

Dobavljač:
Medex d.o.o.
Linhartova cesta 49A
1000 Ljubljana
Porezni br.: 18945350
Registarski br.: 5573114

Internetska trgovina medex omogućuje kupnju visokokvalitetnih proizvoda robne marke Medex (u daljnjem tekstu: "roba") na jednostavan, brz način, po pristupačnim cijenama širom Hrvatske.

Dostupnost podataka na web stranici medex.si

Dobavljač se obvezuje da će kupcu uvijek biti dostupne sljedeće informacije:

 • identitet dobavljača (naziv i sjedište tvrtke, registarski broj),
 • podaci za kontakt koji korisniku, odnosno kupcu omogućuju komunikaciju s dobavljačem,
 • bitne karakteristike robe,
 • uvjeti, troškovi i mogući načini dostave robe,
 • jasno i nedvosmisleno postavljene cijene i razvidan prikaz uključuju li već poreze i troškove dostave,
 • mogući načini plaćanja,
 • rok valjanosti ponude te uvjeti i rokovi za odustajanje od ugovora,
 • objašnjenje postupka za podnošenje pritužbe, uključujući sve podatke o kontaktnoj osobi ili službi za korisnike.

Narudžba, potvrda primitka narudžbe, provjera i potvrda narudžbe

Kad dobavljač primi narudžbu koju mu je poslao kupac, kupcu odmah potvrđuje primitak narudžbe. To nije potvrda da je roba na zalihi ili da je pošiljka roba započela, već samo obavijest kupcu da je dobavljač primio narudžbu i da je započeo postupak provjere dostupnosti robe.

Nakon provjere dostupnosti, dobavljač kupcu šalje potvrdu narudžbe s poveznicom u e-mailu s podacima o roku i isporuci. Kupoprodajni ugovor između dobavljača i kupca zaključuje se u trenutku kada dobavljač putem interneta kupcu pošalje potvrdu narudžbe.

Cijena

Sve cijene na web stranici izražene su u eurima i uključuju PDV, osim ako na web stranici izričito nije navedeno drugačije. Snižena cijena je snižena redovna cijena po kojoj se predstavljeni proizvod prodaje na određeno ili neodređeno vrijeme.

Sve cijene u internetskoj trgovini su cijene proizvoda i ne uključuju troškove dostave. Sve cijene vrijede samo za elektroničko naručivanje proizvoda putem internetske trgovine. Cijene vrijede u trenutku predaje narudžbe i nemaju unaprijed određene valjanosti. Cijene vrijede u slučaju plaćanja uz objavljene moguće oblike plaćanja. Slike proizvoda su ilustrativne prirode i ne odražavaju nužno stvarno stanje ponude.

Zbog prirode poslovanja putem svjetske mreže, ponuda internetske trgovine medex se mijenja i ažurira brzo i često. Unatoč našim naporima u pružanju najnovijih i točnih podataka o dobavljaču u internetskoj trgovini medex, može se desiti da su podaci o cijeni ili dostupnosti netočni. U ovom slučaju ili u slučaju da se cijena, odnosno status dostupnosti promijeni tijekom obrade narudžbe, dobavljač će omogućiti kupcu da odustane od kupnje ili će mu ponuditi najbolje moguće rješenje koje će ići na obostrano zadovoljstvo.

Zaštita potrošača

Medex d.o.o. prodaje robu putem web stranice medex.si isključivo potrošačima. Zbog specifičnosti i ograničenja robe, kupac može u jednoj narudžbi naručiti najviše 15 komada istog proizvoda.

Dobavljač ima pravo odbiti internetsku narudžbu. O tome odlučuje Medex po vlastitom nahođenju. Odbijanje narudžbe mora biti obrazloženo i dobavljač mora odmah obavijestiti kupca.

Način plaćanja, dostava i troškovi dostave

Plaćanje robe kupljene u internetskoj trgovini Medex.si moguće je putem sigurnog sustava plaćanja PayPal i Stripe.

Sve proizvode kupcu dostavlja ugovorni partner GLS (u daljnjem tekstu: "dostavljač") na adresu kupca navedenu u narudžbi.

Cijena dostave za pojedinačnu narudžbu je: 39 kn.

Za kupnje iznad 390 kn, Medex vam poklanja troškove dostave, tako da je za vas besplatna.

Rok dostave naručene robe je u principu 4 – 7 radnih dana. Ako roba nije na zalihi, dobavljač obavještava kupca i dogovara se s kupcem o vremenu isporuke.

U slučajevima kada dobavljač pravovremeno i u skladu s ugovorom otpremi naručene proizvode, nije odgovoran za isteklo vrijeme dostave ugovornog pružatelja usluga dostave.

Dostava robe

U slučaju dostave putem GLS dostavne službe, primatelj je dužan preuzeti robu od kurira na adresi koju je odabrao u postupku kupnje, pod uvjetima koje određuje GLS.

Kupac, odnosno primatelj dužan je po primitku provjeriti količinu i kvalitetu robe.

Kupac se izričito obvezuje da zbog naknadne dostave robe ili drugog načina dostave robe odustaje od drugih načina nadoknade nastalih troškova, plaćene kupovne cijene i plaćenih troškova dostave, poput zahtjeva za naknadu štete u obliku građanskih tužbi i slično, ali zadržava druga minimalna prava u skladu s odredbama članaka 23. i 24. Zakona o zaštiti potrošača. Sve proizvode na zalihama dostavljamo u roku od 4-7 radnih dana nakon primitka Vaše narudžbe. Robu ne otpremamo subotom, nedjeljom i državnim praznicima.

Odustajanje od narudžbe

Nakon slanja elektroničke narudžbe, kupac može u roku od 24 sata odustati od narudžbe na temelju obavijesti o odustajanju na e-mail adresu . U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot), naručenu robu kupljenu po ugovoru na daljinu (koji uključuje i kupnju putem interneta) možete vratiti bez razloga. Kupac pravo na odustajanje od ugovora ostvaruje tako što u roku od 15 dana od primitka robe pisanim putem obavijesti dobavljača na adresu da odustaje od ugovora bez da mora navesti razlog svoje odluke. Poruka se smatra pravodobnom ako je poslana na vrijeme. Kupac tada mora, najkasnije u roku od 30 dana nakon obavijesti o odustajanju od ugovora, vratiti robu originalno zapakiranu, u nepromijenjenoj količini i neoštećenu te još nekorištenu tvrtki Medex d.o.o. na adresu Linhartova cesta 49A, 1000 Ljubljana. Troškove vraćanja robe plaća kupac. Pošiljke s otkupninom ne prihvaćamo.

Povrat kupovne cijene

Ako odustanete od narudžbe, u skladu sa zakonom ćemo vam vratiti sva izvršena plaćanja nakon što primimo robu i utvrdimo da je neoštećena, u istoj količini i nekorištena. Troškove vraćanja robe nakon odustajanja od narudžbe snosi kupac. Vratit ćemo novac u najkraćem mogućem roku, ali najkasnije 15 dana nakon primitka obavijesti o odustajanju od narudžbe i vraćanju robe. Prilikom vraćanja robe, kupac također šalje račun za robu i osobne podatke i transakcijski račun na koji želi da se uplata vrati.

Odbijanje narudžbe

Internetska trgovina medex.si može odbiti narudžbu za koju utvrdi da je ne može izvršiti pod navedenim uvjetima i podacima kojima raspolaže.

Pohrana narudžbe

Predanu elektroničku narudžbu, odnosno kupoprodajni ugovor pohranjuje se u sjedištu tvrtke. Na zahtjev potrošača, on prima kopiju narudžbe putem e-maila, odnosno na fizičku adresu navedenu u narudžbi. Zahtjev se može poslati na našu e-mail adresu ili pismeno na sjedište tvrtke.

Prigovor

 • U Medexu vodimo računa o kvalitetnim proizvodima. Ako ste primili proizvod koji ne zadovoljava vaše želje ili potrebe, zamijenit ćemo ga drugim ili ćemo vam vratiti novac na vaš zahtjev. Neoštećenog, nekorištenog i u originalnom pakiranju možete vratiti u roku od 15 dana od kupnje na adresu: Medex d.o.o., Linhartova cesta 49A, 1000 Ljubljana i vratit ćemo vam novac. Mogućnost povrata ne primjenjuje se u slučaju uklanjanja originalnog pakiranja ili sigurnosnog pečata, odnosno korištenja proizvoda. Pošiljke s otkupninom ne prihvaćamo.

Povrat oštećenih pošiljki

Ako je poštanski paket s kojim je kupac primio naručene proizvode fizički oštećen, nedostaje sadržaj ili pokazuje znakove otvaranja, kupac mora pokrenuti postupak za prigovor u tvrtki Medex. To možete učiniti tako što ćete na e-mail poslati sliku oštećenog paketa i / ili proizvoda, priložiti kopiju računa te priložiti broj internetske narudžbe. Zajedno sa GLS-om pobrinut ćemo se da se prigovor riješi u najkraćem mogućem roku. Troškove slanja prigovora snosi dobavljač putem GLS-a.

Politika privatnosti i zaštita podataka

Tvrtka Medex d.o.o. zalaže se za trajnu zaštitu svih osobnih podataka. Svi podaci, dobiveni putem web stranice www.medex.si, koristit će se isključivo za slanje informativnog materijala, ponuda, računa i druge potrebne komunikacije. Podaci korisnika neće se proslijediti trećoj strani, osim ako državne institucije ne podnesu pismeni zahtjev.

Za kupnju u internetskoj trgovini Medex, potrebni su nam sljedeći podaci za plaćanje:

 • ime
 • prezime
 • telefon
 • podaci o adresi
 • mjesto
 • poštanski broj

To nam omogućuje da osiguramo nesmetan postupak konačnog izvršenja vaše narudžbe i da vas možemo obavijestiti o svim promjenama prilikom narudžbe. Podaci za dostavu jednaki su podacima za plaćanje.

Internetska trgovina medex također može automatski prikupiti neke podatke o hardveru i softveru vašeg računala. Ti podaci uključuju: IP adresu, vrstu preglednika, imena domena, vrijeme pristupa i adrese web stranica koje ste posjetili u našoj internetskoj trgovini. Dobavljač koristi ove podatke isključivo za izračun općih statistika o korištenju internetske trgovine medex i optimizaciju.

Sigurnost internetske trgovine

U internetskoj trgovini medex koristimo nekoliko sigurnosnih i zaštitnih sustava koji pružaju odgovarajuću zaštitu od gubitka ili zlouporabe podataka.

Odgovornost

Medex d.o.o. nije odgovoran za posljedice uporabe proizvoda kupljenih putem internetske trgovine medex, koje nastaju uslijed uporabe koja nije u skladu s uputama za uporabu tih proizvoda. Sav sadržaj na web stranicama www.medex.si je informativnog karaktera i može se koristiti samo kao izvor općih informacija i ne može zamijeniti konzultacije s liječnikom ili ljekarnikom.

Medex d.o.o. nije odgovoran za ometanja u toku usluge koja su posljedica ponašanja korisnika (npr. računalo zaraženo virusima) ili dobavljača ruta, odnosno infrastrukture koju koristi usluga internetska trgovina medex (npr. kvar interneta).

Medex d.o.o. posluje u skladu s primjenjivim zakonom i brine o korisnicima i kupcima u svakom trenutku. U slučaju bilo kakvog spora, uložit će sve napore da postigne sporazumno rješenje. Svaki mogući prigovor kupac može uputiti na objavljene kontakte.

Medex d.o.o. se u svakom trenutku trudi pružiti odgovarajući slikovni materijal, opise i upute za proizvod. Ipak, fotografije proizvoda u internetskoj trgovini medex simbolične su, a dostupni tekstualni materijali informativnog su karaktera. Prije uporabe, kupac, odnosno korisnik treba pročitati i slijediti upute isporučene s određenim proizvodom.

Korisnici nas mogu upozoriti na bilo kakve pogreške u bilo kojem trenutku, na čemu ćemo biti iskreno zahvalni u internetskoj trgovini medex.

Pritužbe i sporovi i primjena zakona

Dobavljač se pridržava važećeg zakonodavstva u području zaštite potrošača. Svim silama se trudi ispuniti svoju dužnost, uspostaviti učinkovit sustav rješavanja pritužbi i odrediti osobu s kojom se u slučaju problema kupac može povezati putem telefona ili e-maila. Korisnik (kupac) se u slučaju problema može obratiti na tel. br.: 01/475 75 00. Korisnik (kupac) može podnijeti pritužbu na e-mail adresu . Postupak obrade pritužbe je povjerljiv.

Dobavljač će potvrditi u roku od pet radnih dana da je primio pritužbu i obavijestiti korisnika (kupca) koliko će vremena trebati da je obradi te ga obavještavati o tijeku postupka. Dobavljač će se potruditi da sve sporove riješi sporazumno. Ako se ne postigne sporazumno rješenje spora, mjesni sud u Ljubljani ima isključivu nadležnost za rješavanje svih sporova između dobavljača i korisnika (kupca). Dobavljač i korisnik (kupac) kao sudionici u elektroničkom poslovanju uzajamno priznaju valjanost elektroničkih poruka na sudu.

Ovi Opći uvjeti poslovanja i svi sporovi između dobavljača i korisnika (kupca) podliježu i primjenjuju slovensko materijalno i procesno pravo, bez primjene pravila međunarodnog privatnog prava, koja bi dokazala primjenu bilo kojeg drugog prava.

Odredbe Zakona o obveznim odnosima, Zakona o elektroničkoj trgovini, Zakona o zaštiti osobnih podataka i Zakona o zaštiti potrošača primjenjuju se na odgovarajući način na sva prava i obveze koje nisu regulirane ovim Općim uvjetima.

Promjene Općih uvjeta poslovanja

U slučaju promjene propisa koji uređuju poslovanje internetskih trgovina, zaštitu podataka i drugih područja koja se odnose na poslovanje internetske trgovine dobavljača te u slučaju promjena vlastite poslovne politike, dobavljač može promijeniti i / ili dopuniti ove Opće uvjete poslovanja, o čemu će svaki put informirati korisnike na odgovarajući način, što uključuje posebno obavijesti putem web stranica www.medex.si. Sve promjene i / ili dopune Općih uvjeta poslovanja stupaju na snagu i primjenjuju se po isteku osmodnevnog roka od dana objave promjena i / ili dopuna. Ako je izmjena i / ili dopuna Općih uvjeta poslovanja nužna zbog usklađivanja s propisima, ove izmjene i / ili dopune mogu izvanredno stupiti na snagu i primjenjivati se u kraćem vremenskom razdoblju.

Medex d.o.o. posluje u skladu sa Zakonom o elektroničkoj trgovini (ZEPT) i propisima donesenim na njegovoj osnovi.

Želimo vam ugodne i povoljne kupnje u našoj internetskoj trgovini.

Vaš Medex

Favoriti