Svi proizvodi

Kolagen flex +

(2 recenzije)

Kolagen u prahu za sve koji se suočavaju s nelagodom tijekom kretanja i za one koji prekomjerno opterećuju zglobove i kralježnicu te tetive i ligamente. Patentirani oblik hidroliziranog i nativnog kolagena s hijaluronskom kiselinom, silicijem i vitaminima, s dodatkom soka od naranče. Bez dodanih šećera i zaslađivača.

Robna marka: Medex
Svrha proizvoda: regeneracija , kosti in hrustanec
Oblik proizvoda: prah
Pakovanje proizvoda: Limenka, 110 g
199,90 HRK
DODAJ U

Sve lokacije

Kome je namijenjen Kolagen flex +?

Kolagen flex + preporučujemo:
 • osobama sa znakovima trošenja hrskavice i čestim problemima sa zglobovima
 • starijim osobama za održavanje pokretljivih zglobova
 • svima onima koji prekomjerno opterećuju zglobove i kralježnicu (u sportu, na poslu, bez obzira na dob)
 • ljudima s prekomjernom tjelesnom težinom
     
      

Što je Kolagen flex +?

Kolagen flex + u prahu je proizvod s hidroliziranim i nativnim kolagenom tipa II s hijaluronskom kiselinom, silicijem i vitaminima, s dodatkom soka od naranče za ublažavanje problema sa zglobovima i kralježnicom.


     
   

Kako djeluje?

Kolagen flex + namijenjen je kao pomoć u održavanju aktivnog načina života u bilo kojoj dobi, uključujući i u mladosti. Sadrži jedinstvenu kombinaciju patentiranog hidroliziranog kolagena Fortigel® i nativnog kolagena tipa II b-2Cool®. Prvi sadrži kolagen, razložen na čestice veličine 3,2 kDa koje se najbolje apsorbiraju, a drugi je u nerazgrađenom, prirodnom obliku koji ne zahtijeva apsorpciju da bi funkcionirao, pa kombinacija djeluje komplementarno. Hidrolizirani kolagen potiče sintezu vlastitog kolagena, a nativni kolagen tipa II sprječava razgradnju vlastitog kolagena hrskavice. Gubitak vlastitog kolagena počinje u dobi od 18-29 godina, nakon 40. godine ljudsko tijelo gubi oko 1% vlastitog kolagena, a u 80. godini života proizvodnja vlastitog kolagena se smanjuje za 75% u odnosu na adolescente. Tome pridonose i drugi čimbenici, poput slobodnih radikala u tijelu, prehrane, pušenja, alkohola.
 
Kolagen u ljudskom tijelu nalazimo u hrskavici, kostima i tetivama. Hrskavica je čvrsto i fleksibilno tkivo koje ublažava udarce i opterećenja u zglobovima te zadržava zglobnu tekućinu. S godinama se količina kolagena u tijelu smanjuje, proces regeneracije više nije dovoljno učinkovit, naši se zglobovi zbog opterećenja s godinama troše, što često doprinosi lošijoj kvaliteti života. Zbog toga često izbjegavamo aktivnosti koje izazivaju takve probleme, što dodatno utječe na naše zdravlje.
 
S napredovanjem trošenja hrskavice, bol se može pojaviti i u vrijeme mirovanja, što može ometati naše svakodnevne aktivnosti. Trošenje zglobne hrskavice može dovesti do raznih artritičnih bolesti. Među najčešćim je osteoartritis, koji globalno pogađa čak 10% ljudi u dobi od 40 do 49 godina, te čak 50% starijih od 80 godina. Osteoartritis karakterizira propadanje zglobne hrskavice i kosti, što dovodi do upale i bolova, oticanja, ukočenosti i smanjene pokretljivosti zglobova. 

    

Kakav je mehanizam djelovanja nativnog kolagena?

Nativni kolagen sa očuvanom trodimenzionalnom strukturom nakon unosa u posebne predjele crijeva potiče smanjenje reaktivnosti imunološkog sustava na vlastiti kolagen – ovaj mehanizam naziva se oralna tolerancija i povoljno djeluje na zahvaćene zglobove jer sprječava razgradnju vlastitog kolagena.
      
   

        

   

Kako djeluje hidrolizirani kolagen Fortigel®?

Hidrolizirani kolagen djeluje preko zalihe osnovnih gradivnih elemenata (aminokiselina) i poticanja sinteze kolagena hrskavice s kratkim peptidima. Za njegovo djelovanje je potrebna apsorpcija, a njegov glavni učinak je poticanje sinteze vlastitog kolagena. Dnevna doza hidroliziranog kolagena je od 2,5-10 grama.
 
Hidrolizirani kolagen Fortigel® je specifičan bioaktivni kolagen koji stimulira kondrocite da sintetiziraju vlastiti kolagen. Dobiva se posebnom enzimskom razgradnjom, prosječne veličine 3,3 kDa, koja je optimalna za zaštitu i obnovu zglobne hrskavice. Istodobno, Fortigel® je kolagen koji je u kliničkim istraživanjima najbolje istraživan kolagen s djelovanjem na zglobove (više od 2500 osoba u 20 studija).


Koje smo još minerale i vitamine dodali proizvodu Kolagen flex +?

U proizvod Kolagen flex + dodali smo i patentirani oblik hijaluronske kiseline ExceptionHyal® Star. Hijaluronska kiselina je jedan od ključnih gradivnih elemenata zglobne hrskavice u ljudskom tijelu, pored kolagena. Zbog sposobnosti vezivanja velikih količina vode, djeluje kao svojevrsno mazivo za zglobove, za ljepše klizanje i pomaže pri ublažavanju udaraca koji nastaju u zglobovima kod opterećenja i kretanja. Posebnost ExceptionHyal® Star je u tome da se radi o hijaluronskoj kiselini širokog spektra, dakle, s molekulama različitih veličina, koje oponašaju spektar prirodno prisutne hijaluronske kiseline u tijelu i omogućuju integriranije i učinkovitije djelovanje.
 
Dodani vitamin C doprinosi stvaranju kolagena za normalnu funkciju hrskavice, kostiju i krvnih žila, a vitamini E i C doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa.
 
Dodani silicij također je vrlo važan za normalnu funkciju zglobova, jer doprinosi povezivanju kolagenskih vlakana u zglobovima i održavanju njihove čvrstoće i elastičnosti. Također je vrlo važan za pravilnu mineralizaciju kostiju (čvrstoću).
   

Zašto odabrati Kolagen flex + iz Medexa?

 • Jer sadrži patentirane sastojke iz kliničkih studija: Hidrolizirani kolagen Fortigel®, nativni kolagen b-2cool®, hijaluronsku kiselinu ExceptionHyal® Star.
 • Jer se može pohvaliti dvostrukim djelovanjem.
 • Jer sadrži količine aktivnih sastojaka podržane kliničkim studijama.
 • Jer ima dodane vitamine i minerale koji podržavaju rad zglobova.
 • Jer ne sadrži dodane šećere, konzervanse, umjetne arome i boje.
 • Jer ima ugodan okus – sadrži sok od naranče u prahu.

   

Kada u danu preporučujemo uzimanje Kolagen flex +?

Uzimanje proizvoda Kolagen flex + preporučujemo natašte – prije prvog obroka u danu.

    

Koliko dugo moram uzimati proizvod?

Preporučujemo redovitu svakodnevnu uporabu najmanje tri mjeseca, inače je proizvod namijenjen dugotrajnoj uporabi (kontinuirano).

   
   

Koliko kolagena moram unijeti za vidljive učinke?

Za postizanje učinaka treba unositi onoliko patentiranog kolagena koliko su ga ispitanici unosili u kliničkim ispitivanjima gdje su dokazali blagotvoran učinak. Ova doza iznosi 40 mg nativnog kolagena tip II b-2cool® i 5 g hidroliziranog kolagena Fortigel®. Dnevna doza Collagen flex + sadrži potpuno istu količinu oba spomenuta kolagena.

    

Upoznajte cijelu liniju Kolagen flex iz Medexa

U Medexu imamo na raspolaganju široku paletu proizvoda s kolagenom za različite potrebe i probleme. Proizvodi Kolagen flex namijenjeni su svima koji imaju problema sa zglobovima.

Pomoću donje tablice možete izabrati pravi proizvod za sebe.

U slučaju dodatnih pitanja: pišite nam na info@medex.si ili nas kontaktirajte putem Facebooka i Instagrama. Naš tim je tu da vam pomogne.


   
Proizvođač: Medex d.o.o., Linhartova 49a, 1000 Ljubljana
Preporučena dnevna količina: 
Preporučena dnevna količina je 1 priložena mjerica (5,5 g).

Postupak pripreme: 
Otopite ju u 1,5 dcl vode i progutajte.

Preporučeno uzimanje: 
Za vidljive učinke preporučujemo redovitu uporabu najmanje 12 tjedana. Pogodno za kontinuiranu svakodnevnu uporabu.

Upozorenja:
 • Ne preporučujemo upotrebu osobama koje su alergične na neki od sastojaka.
 • Preporučene dnevne količine odnosno doze ne smiju se prekoračiti.
 • Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu i raznoliku prehranu.
 • Važno je slijediti smjernice za zdrav način života.
 • Čuvajte izvan dohvata djece!
 • Čuvajte na tamnom i suhom mjestu na temperaturi do 25 °C i upotrijebite unutar 2 mjeseca.
Sastojci: Hidrolizirani goveđi kolagen Fortigel® u prahu, 2,3% koncentriranog narančinog soka u prahu (maltodekstrin, koncentrirani sok od naranče 1,2%), vitamin C (Laskorbinska kiselina), nativni pileći kolagen tipa II b-2Cool®, hijaluronska kiselina (natrijev hijaluronat), ekstrakt bambusa (Bambusa vulgaris  – prirodni izvor silicija), vitamin E (DL-α-tokoferil acetat), prirodna aroma naranče.

 
Sadržaj Na preporučenu dnevnu
količinu (5,5 g – 1 mjerica)
%PU*
Hidrolizirani kolagen Fortigel® 5 g
Nativni kolagen b-2Cool® 40 mg
Hijaluronska kiselina 30 mg
Vitamin C 100 mg 125%
Vitamin E 18 mg 150%
Silicij 40 mg
 
*PU = preporučen dnevni unos

Recenzije

Favoriti