Znate li sve koristi propolisa?
Snagu propolisa znaju mnogi. Koristio ga je već Hipokrat. Pile su ga Inke. Stradivariju je služio kao premaz za violine. Pčele njime mažu košnicu kako bi je zaštitile od hladnoće i vlage. A kada vi koristite propolis?


Propolis je pčelinji proizvod potreban za očuvanje zdravlja pčelinje košnice. Sadrži razne biljne smole koje pčele skupljaju na pupoljcima drveća, oplemenjuju ih izlučevinama svojih žlijezda te im dodaju vosak. Ljepljiva im je smjesa potrebna za popravak sača i premaz unutarnjih zidova košnice, čime sprječavaju ulazak vlage i vjetra te štite košnicu od mikroba. Iz upotrebe propolisa za izgradnju i regulaciju ulaza u košnicu potječe i naziv propolisa -  od grčke riječi pro - prije ili ispred i polis – grad.
 
Sastav propolisa ovisi o vrstama bilja, koja pčele skupljajo. Propolis se razlikuje po boji, mirisu i sastavu. Poznato je da propolis sadrži razne smole i smolama slične tvari, balzame i eterična ulja, vosak, pelud, mineralne tvari i flavonoide. Baš flavonoidi jesu glavne djelatne tvari propolisa. To su biljna bojila koja biljke štite od mikroorganizama.

Sadržaj bioflavonoida određuje kvalitetu propolisa, stoga smo u Medexu standardizirali njegovu vrijednost u proizvodima i time osigurali njihovu stalnu kvalitetu.


 
Propolis iz Medexa na raspolaganju je u više oblika, među kojima ćete zacijelo prepoznati pravi zase:
   
Za održavanje normalnih sluznica u proizvodima Propolis raspršivač, Propolis oral i Propolis oral junior brine se niacin (kao nikotinamid), a u bombonima  vitamin A.
 
Snagu propolisa znaju mnogi. Koristite ga več i vi?
 
 
Internetska trgovina

Medex preporučuje

Slični članci

Favoriti