Sirupi - preplitanje tradicije, znanja i darova prirode

Na osnovi vlastitih iskustava i znanja još od 1954. godine u Medexu razvijamo i pripremamo sirupe na osnovi meda. U njima spajamo bogatstvo pčelinje košnice, obogaćeno biljem i biljnim ekstraktima. Tako čuvamo tradiciju koja se temelji na bogatoj narodnoj predaji i mudrosti korištenja neokrnjenih darova prirode. Sirupi su napravljeni u skladu s najvišim proizvodnim standardima, a glavne djelatni tvari uvijek imaju provjerenu kvalitetu. Namijenjeni su i djeci i odraslima, za najrazličitije potrebe.

Med – osnova i jamstvo kvalitete

Taj prirodni slatki dar koji pčele rade od cvjetnog nektara (nektarni med) ili od izlučevina kukaca (medna rosa ili medljikovac) proizvodima omogućava stabilnost, zato im nisu potrebni konzervansi, zaslađivači/sladila ili arome. Sirupi i otopine iz Medexa su zaista jedinstveni, prirodni i najviše kvalitete.

Med omogućava da i već otvorene bočice možete čuvati na sobnoj temperaturi i koristiti do roka upotrebe navedenog na ambalaži.

Prirodni sastojci provjerene kvalitete

Sirupi iz Medexa stvoreni su s prirodom i sastojci provjerene kvalitete:

Propolis ili pčelinje ljepilo sadrži razne biljne smole koje pčele skupljaju na pupoljcima drveća, oplemenjuju ih izlučevinama svojih žlijezda te im dodaju vosak. Glavne su djelatne tvari propolisa bioflavonoidi, koji štite biljke odmikroorganizama.

Kadulja sadrži eterično ulje, hlapivu mirišljavu smjesu spojeva netopivih u vodi, među kojima najviše ima tujona.
Vodeni ekstrakt iz listova kadulje ne sadrži tujon, zato ga mogu konzumirati i trudnice i dojilje.

Islandski lišaj poznat i kao planinska mahovina raste prije svega u šumama smreke sjevernih zemalja i na visokim planinskim pašnjacima gdje je zrak najčistiji.

Timijan su kao opće korisnu biljku uzgajali još Egipćani i Grci. A i danas se cijeni kao trajnica sa svojstvenim oštrim mirisom.

Sljez je oduvijek cijenjena jestiva biljka koju su još u srednjem vijeku često sadili u vrtovima. Spada među medonosne biljke, a zbog svoje nezahtjevnosti pouzdano i dugo cvjeta.

Smrekini vršci mladi su izdanci smreke koje su brale još naše bake i zajedno sa šećerom ili medom izlagale sunčevim zrakama. U tako dobivenom sirupu u potpunosti se gubi miris smole i gorak okus vršaka, zato je ostao omiljen recept za
domaće proljetne pripravke.

Crna rotkva - povrtnica, netomispod crne kore sadrži najviše spojeva koje su marljivo koristili za pripremu sirupa, i to tako što su je izdubili te je napunili medom. Na takav način dobiven sirup u narodnoj se predaji očuvao sve do danas.
 Internetska trgovina

Medex preporučuje

Slični članci

Favoriti