Kolagen - tijelo ga treba

Foto: Nika Veger

Kolagen je najzastupljeniji protein u ljudskom tijelu i pripada strukturnim bjelančevinama s funkcijom davanja potpore i oblika. U organizmu ima čak 28 različitih vrsta kolagena, što predstavlja 30% svih bjelančevina. Kolagen je važan građevni dio kože, mišića, zglobnih hrskavica i svih vezivnih tkiva.

Saznajte zašto je potrebno dodati ga tijelu i koji Kolagen iz Medexa odabrati.
 

Kolagen i njegova uloga u tijelu

Riječ kolagen potječe iz grčke riječi »kólla« što znači ljepilo, i sufiksa »gen« što znači stvoriti. Kolagen predstavlja čak 30 % svih bjelančevina te je tako najzastupljenija bjelančevina u ljudskome tijelu. U našem tijelu ima više od 28 raznih vrsta kolagena.

Kolagena su vlakna glavni tvorci međustaničnih tvari vezivnih tkiva, čime stanicama daju potporu i brinu se za stabilnost tkiva. Prisutan je u koži, hrskavici, kostima, mišićima i tetivama te u svim vezivnim tkivima

Naše tijelo kolagen proizvodi samo, ali nakon 20. godine u tijelu se proces nastajanja kolagena uspori. To se prvo primijeti na koži koja postaje suha i opala, pojave se bore, nokti postanu krhki i lomljivi, a kosa tanja. Pad kolagena u tijelu odražava se i u otežanom kretanju, jer se smanjuje količina kolagena u zglobnoj hrskavici i tetivama te u mišićnim vlaknima, koja postaju sve manje elastična, a mišićna se masa počinje smanjivati.

Budući da kolagen u našem tijelu ima vrlo važnu ulogu, vrlo je poželjan sastojak i kozmetičkih proizvoda i dodataka prehrani.

Konzumiranjem kolagena u obliku dodatka prehrani tijelu osiguravamo izvor graditelja vlastitog kolagena.

Hidrolizirani kolagen se u tijelu najbolje apsorbira

Ispitivanja o učinkovitosti hidroliziranog kolagena pokazala su da se čestice hidroliziranog kolagena odlično apsorbiraju, u velikoj mjeri neoštećene prelaze kroz crijevnu stjenku te iz crijeva prelaze u krv. Molekule kolagena putuju po krvotoku i talože se tamo gdje je tijelu kolagen najpotrebniji.

Proizvodi iz Medexove linije kolagena sadrže razne patentirane oblike hidroliziranog kolagena, koji se razlikuje s obzirom na svrhu uporabe.
Glavna razlika među raznim oblicima kolagena u proizvodima jest u veličini molekula kolagena. Ona određuje gdje će se u tijelu hidrolizirani kolagen smjestiti.

Kolagen u prahu za jaku kosu i nokte

Izboljša strukturo in videz las.

Poveča debelino las.

Izboljša trdnost nohtov.

Hidrolizirani kolagen sastavljaju molekule kolagena raznih veličina koje se dobro apsorbiraju u kosu i nokte.

U tijelu se pobrine za održavanje njihove normalne strukture, što dokazuju i ispitivanja:
• Uzimanje 2,8 g kolagena u prahu na dan, 3 mjeseca, dokazano ima pozitivan utjecaj na strukturu i izgled kose. (Margenti el al., 1984)
• Uzimanje 7 g kolagena u prahu na dan, 3 mjeseca, dokazano održava normalnu strukturu noktiju. (Istraživanje Makino Publishing Company »Health Research Team«, 2004)

Redovitim konzumiranjem Kolagena u prahu vaši će nokti biti tvrđi, a kosa jača i sjajnija.
  • SASTOJCI: 100 % hidrolizirani kolagen goveđeg podrijetla
  • PREPORUČUJEMO: Odraslima nakon 20. godine koji žele poboljšati strukturu svoje kose i noktiju.
  • PRIMJENA: Preporučena dnevna količina je 10 g. Proizvod umiješajte u jogurt, kakao, sok, mlijeko, čaj ili vodu i pričekajte da se dobro otopi. Preporučujemo redovito svakodnevno uzimanje.
  • PAKOVANJE: limenka, 150 g
Pokaži mi Kolagen u prahu Kolagenlift za mladenački izgled kože

Kolagen je prisutan u dubljim slojevima kože – u dermi – i koži osigurava potporu, moć i elastičnost. Starenjem tijelo stvara sve manje kolagena, što se odražava u suhoj i opuštenoj koži, pojavljuju se bore, koža gubi elastičnost.

Patentiran oblik kolagena u Kolagenliftu smanjuje bore, poboljšava zategnutost i elastičnost kože.

Hijaluronska kiselina ispuni prostor između kolagenih vlakana, a dodani vitamin dodatno podrži djelovanje kolagena i hijaluronske kiseline: niacin u Kolagenliftu u otopini pridonosi očuvanju zdrave kože, a vitamin C u Kolagenliftu u prahu ima ulogu u nastanku kolagena za normalno funkcioniranje kože.
 

Kolagenlift otopina

SASTOJCI: kolagen Verisol®, hijaluronska kiselina, niacin
Kolagen Verisol® goveđeg podrijetla je bjelančevina s posebnim aminokiselinskim sastavom i dobrom bioraspoloživošću. Sadrži male molekule kolagena koje se učinkovito apsorbiraju u kožu i nahrane je iznutra.

PREPORUČUJEMO: Odraslima nakon 35. godine koji žele poboljšati izgled svoje kože i pobrinuti se za bolju elastičnost i manje bora.

PRIMJENA: Preporučena dnevna količina je jedna bočica (9 ml). Proizvod je spreman za neposredno konzumiranje. Za očuvanje mladenačkog izgleda kože preporučujemo redovito svakodnevno konzumiranje.

PAKOVANJE: 10 bočica od 9 ml

Pokaži mi Kolagenlift u otopini Kolagenlift prah

SASTOJCI: kolagen NatiCol®, hijaluronska kiselina, vitamin C
Kolagen Naticol® ribljeg podrijetla dobiven s posebnom patentiranom tehnologijom koja odstrani neugodan vonj i okus riba te omogućava proizvodnju malih, nisko molekularnih čestica kolagena, koje se u tijelu vrlo dobro apsorbiraju.

PREPORUČUJEMO: Odraslima nakon 30. godine koji žele poboljšati izgled svoje kože i pobrinuti se za bolju elastičnost i manje bora. Proizvod sadrži riblji kolagen i može biti primjeren za vegetarijance.

PRIMJENA: Preporučena dnevna količina je 1 vrhom puna priložena mjerica (8 g). Dodajte je u 2 dl hladne tekućine i dobro promiješajte dok se potpuno ne otopi. Za očuvanje mladenačkog izgleda kože preporučujemo redovito svakodnevno konzumiranje.

PAKOVANJE: limenka, 120 g

Pokaži mi Kolagenlift u prahu 


Kolagenbody za čvrsto telo in vzdrževanje mišične mase

Kolagen je prisutan i u mišićima, gdje je glavni sastojak vezivnog tkiva, koji okružuje mišićna vlakna te omogućava mišićima čvrstoću i elastičnost. Starenjem se mogućnost tijela za obnovu kolagena smanjuje, mišići postaju mlitavi, a također se počinje gubiti i mišićna masa.

Kolagenbody razvijen je s misijom za očuvanje čvrstog tijela i održavanje mišićne mase.

Sadrži hidroliziran kolagen Bodybalance®, magnezij i vitamin C u prahu – kombinaciju djelatnih sastojaka koji pridonose radu i jačanju mišića te očuvanju normalne funkcije zglobova i kostiju.

SASTOJCI: kolagen Bodybalance® goveđeg podrijetla, magnezij, vitamin C

PREPORUČUJEMO: Odraslima nakon 40. godine, rekreativcima i sportašima u sportovima dugotrajne izdržljivost za bržu regeneraciju mišića te starijima koji se suočavaju s opadanjem mišićne mase.

PRIMJENA: Preporučena dnevna količina jest jedna i po priložena mjerica (10 g). Dodajte je u 2 dl hladne tekućine i dobro promiješajte. Preporučujemo redovito svakodnevno uzimanje.

PAKOVANJE: limenka, 150 g 

Kolagenflex za lakuću kretanja

Sve manje količine kolagena u tijelu odražavaju se i u slabijoj regeneraciji hrskavice. To se prije svega vidi kod otežanog kretanja, jer je kolagen i važan sastojak zglobne hrskavice.

Zdrava hrskavica ima glatku klizavu površinu koja zglobu omogućuje glatko kretanje. Pobrinite se neka i vaša ostane takva.

Kolagenflex sadrži patentiran oblik kolagena Fortigel®, koji čine kratke molekule s velikim udjelom aminokiselina, važnih za izgradnju zglobne hrskavice. Dodan vitamin C ima ulogu u izgradnji kolagena za normalnu funkciju hrskavice i kostiju.

SASTOJCI: kolagen Fortigel® goveđeg podrijetla, vitamin C

PREPORUČUJEMO: Odraslima između 25 i 65 godina, sportašima.

PRIMJENA: Preporučena dnevna količina jest sadržaj 1 vrećice (10 g). Umiješajte u jogurt, sok, vodu ili drugo piće i pričekajte da se dobro otopi. Preporučujemo redovito svakodnevno uzimanje.

PAKOVANJE: 14 vrećica po 10 g

Pokaži mi Kolagenflex 

Redovita uporaba kolagena uočit će rezultate u kratkom vremenu

Medexovi Kolageni - Kolagen u prahu, Kolagenlift, Kolagenbody in Kolagenflex - sadrže patentirane oblike kolagena s različitim velikim molekulama, koji se dobro apsorbiraju na mjesta gdje tijelo najviše treba kolagena.

Internetska trgovina

Medex preporučuje

Slični članci

Favoriti