Kdaj-naj-zacnem_HEADER_900x450.jpg

Zašto mi je potreban upravo kolagen?


Nakon dvadesete godine, u tijelu počinje opadati proizvodnja kolagena i molekule kolagena se sporije obnavljaju. Tijekom godina količina kolagena u tijelu opada sve brže, u četrdesetima čak 1% godišnje.

Korištenje kolagena kao prehrambenog dodatka ima smisla započeti već u tridesetim godinama. Hidrolizirani kolagen, naime, neće zamijeniti izgubljeni kolagen u tijelu, no osigurat će stalni izvor građevnih blokova za vlastiti kolagen. Sastav hidroliziranog kolagena, naime, prilagođen je tako da se čestice kolagena dobro apsorbiraju, u velikoj mjeri neoštećene dolaze u krvotok i odlaze tamo gdje je tijelu kolagen najviše potreban.

Ako počnemo konzumirati kolagen dovoljno rano, vidjet ćemo promjene već u roku od mjesec dana. Što smo mlađi, to je manji udio našeg vlastitog kolagena propao i naše tijelo treba manje poticaja „izvana“. Međutim, ako započnemo s konzumiranjem kolagena kada su bore na našoj koži već izražene, za prve rezultate trebat će čekati najmanje dva ili tri mjeseca.

Ali ne brinite, u tome nema ništa loše. Kolagen je prehrambeni dodatak prirodnog izvora i sastava koji je prirodno prisutan u našem tijelu, ali se njegova količina smanjuje tijekom godina. Konzumiranjem hidroliziranog kolagena tako tijelu samo vraćamo ono što nam sama priroda s vremenom oduzima. Stoga se hidrolizirani kolagen može kontinuirano konzumirati dugi niz godina.

Ako počnemo konzumirati kolagen dovoljno rano, vidjet ćemo promjene već u roku od mjesec dana.

Što se, međutim, može dogoditi kad ga više ne konzumiramo?


Ništa drastično. Tijelo će nastaviti svoj prirodni proces starenja i gubitka kolagena. Budući da smo mu prethodno dodavali hidrolizirani kolagen, početna količina kolagena bit će veća nego kod osobe iste dobi koja nije konzumirala kolagen. Dakle, čak i kod izgubljenog kolagena, razlika između Vašeg izgleda i izgleda nekoga tko nije konzumirao kolagen, bit će i dalje vidljiva. Osim toga, bilo kada možete započeti ponovno konzumiranje kolagena.

Upoznajte kolagen iz Medexa
Internetska trgovina

Medex preporučuje

Slični članci

Collagen Gin

Džin tonik je popularno ljetno osvježenje, kojemu mnogi pripisuju i učinci ljepote i pomlađivanja zbog bobica borovica od kojih se pravi džin.

Saznaj više

Kako Lara Komar brine o svom izgledu?

Uređen izgled i samopouzdanje koje dolazi s njim vrlo su važni u glumačkoj profesiji. Izgled glumca ili glumice značajno nadopunjava energiju koju isijava kada su kamere uključene, kao i kad su isključene.

Saznaj više

Favoriti