Svi proizvodi

Bio gelée royale forte, kapsule

(3 recenzija)

Matična mliječ iz ekološke proizvodnje.

Robna marka: Medex
Oblik proizvoda: kapsule
Svrha proizvoda: otpornost
Pakovanje proizvoda: 30 kapsula po 370 mg; neto količina: 11,1 g
128,18 HRK
DODAJ U

Sve lokacije
Bio gelée royale forte kapsule su dodatak prehrani s 1000 mg matične mliječi iz ekološke proizvodnje u jednoj kapsuli. Liofilizirani (dehidrirani) oblik matične mliječi zadržava sve svoje prirodne aktivne sastojke i izvrstan je dodatak svakodnevnoj prehrani. Preporučujemo ih svima koji su izloženi većim tjelesnim aktivnostima i drugim naporima.

Proizvod je bez konzervansa, boja, umjetnih aroma i zaslađivača. Pogodan je i za vegetarijance.

Proizvođač: Medex d.o.o., Slovenija
Preporučena dnevna količina je 1 kapsula. Konzumirajte ju prije doručka, s 2 dl tekućine. Preporučujemo svakodnevnu upotrebu najmanje 3 mjeseca.

Za jedan mjesec dana redovne upotrebe dovoljno je:
1 pakiranje. 
 
Upozorenja:
Ne preporučuje se osobama alergičnim na matičnu mliječ. Preporučene dnevne količine odnosno doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu. Važno je slijediti smjernice za zdrav način života. Čuvajte izvan dohvata djece! Zbog prisutnosti prirodnih sastojaka moguća su manja odstupanja u sastavu i izgledu proizvoda.

Čuvajte na tamnom i suhom mjestu na temperaturi do 25 °C.
Sastojci:
Liofilizirana matična mliječ * 91% (334 mg liofilizirane matične mliječi odgovara 1000 mg svježe matične mliječi), maltodekstrin *, biljna ovojnica (hidroksipropil metilceluloza). * Iz ekološke proizvodnje.
 
Bez konzervansa, boja, umjetnih aroma i zaslađivača.
 
Matična mliječ
Matična mliječ ili gelée royale najdragocjeniji je dar košnice. Proizvode ga mlade pčele dojilje, u dobi od 5 do 12 dana, koje s njim cijeli život hrane pčelinju kraljiicu - maticu koja se brine za opstanak vrste. Matica je genetski potpuno ista kao i ostale pčele, ali zbog hranjenja isključivo matičnom mliječi gotovo je dvostruko veća od pčela radilica, preživljava čak 15 rodova pčela i jedina je spolno razvijena u pčelinjoj košnici. Smatra se najplodnijim bićem na planetu, jer dnevno iznese do 3.000 jajašaca, čija ukupna težina premašuje vlastitu. U drevnom Egiptu matičnu mliječ već su koristili faraoni, nazivajući je „hranom bogova“, ali danas znamo da se njezina jedinstvenost temelji na sadržaju jedinstvene nezasićene masne kiseline 10 HDA (10-hidroksi-2 -decenojska kiselina), koja se u prirodi ne može naći nigdje drugdje. Sadržaj 10 HDA važno je mjerilo kvalitete matične mliječi, zbog čega je Medex standardizirao njezinu vrijednost u proizvodima i tako osigurao njihovu stalnu kvalitetu.
 
Sadržaj Po preporučenu dnevnu količinu (1 kapsula = 370 mg)
Liofilizirana matična mliječ (odgovora 1000 mg svježe matične mliječi) 334 mg
od toga: 14 mg

*PDU = preporučen dnevni unos

Recenzije

Favoriti