Svi proizvodi

Apisirup®

Sirup kome vjerujete već desetljeća. S medom, majčinom dušicom, sljezom i vitaminima A i C.

Robna marka: Medex
Svrha proizvoda: otpornost , grlo
Oblik proizvoda: sirup
Pakovanje proizvoda: bočica sa 140 ml sirupa
46,90 HRK
DODAJ U

Sve lokacije
Apisirup® već desetljećima čuva svoje mjesto i među Medexovim proizvodima i među potrošačima. S timijanom za zdrav dišni sustav, propolisom, vitaminom A, koji pridonosi očuvanju zdravih sluznica, i vitaminom C s ulogom u funkciji imunološkog sustava, zasigurno će oduševiti i vas.

Osnova Apisirupa®
Apisirup®je primjeren i za odrasle i za djecu, možete ga uzeti i navečer i noću. Zbog meda možete već otvoren proizvod koristiti do roka, navedenog na ambalaži, i čuvati ga na sobnoj temperaturi.
Preporučena dnevna količina jest 30 ml (6 žličica po 5 ml). Uzmite 1 do 2 žličice 3 puta na dan.

Za jedan mjesec redovitog uzimanja dovoljno je:
  • 6,5 pakiranja (jedno pakiranje dovoljno je za 4,5 dana redovitog uzimanja).


Upozorenje:
Ne preporučuje se osobama alergičnim na propolis. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se raznovrsne i uravnotežene prehrane i zdravog načina života. Čuvati od dohvata male djece! Zbog sastojaka prirodnog porijekla može doći do manjih odstupanja u sastavu i izgledu proizvoda.

Čuvajte na mračnom i suhom mjestu na sobnoj temperaturi do 25 °C.
Sastojci: Med 91%, tekući ekstrakt sljeza 3 %, tekući ekstrakt timijana 2% i 70-postotni tekući ekstrakt propolisa 0,5%, vitamin C (L-askorbinska kiselina), vitamin A (retinil palmitat). Bez konzervansa, bojila, umjetnih aroma i zaslađivača.
Hranjiva vrijednost* Na 100 ml Na preporučenu dnevnu količinu (6 žličica = 30 ml) % PDU**
Energetska vrijednost 1797,8 kJ/423,1 kcal 539,3 kJ/127 kcal
Bjelančevine 0,27 g 0,08 g
Ugljikohidrati 103,4 g 31,0 g
od toga:
šećeri 76,5 g 23,0 g
Masti 0,27 g 0,08 g
od toga:
zasićene masne kiseline < 0,1 g < 0,1 g
Vlakna 2,6 g 0,8 g
Sol 0,082 g 0,025 g
Vitamin A 800 µg 240 µg 30
Vitamin C 40 mg 12 mg 15
Bioflavonoidi (izraženi kao kavna kiselina) 53,3 mg 16 mg
od toga:
galangin i pinocembrin 16,6 mg 5 mg

*Hranjiva vrijednost se temelji na analizi namirnice.
**PDU = preporučen dnevni unos

Med
Med je prirodni slatki dar koji pčele prave od cvjetnog nektara (nektarni med) ili od izlučevina kukaca, koje kao ljepljiva tekućina ostaju na stablima (medna rosa ili medljikovac). Nektarni medovi su cvjetni, bagrem, kesten, lipa i uljana repica, a među medljikovce spadaju šumski, jela, javor, hrast i smreka. Pčele prerađuju nektar ili mednu rosu, oplemenjuju je izlučevinama svojih žlijezda, a zatim je deponiraju u saće i ostave da sazri. Med predstavlja zalihu sunčeve energije i gorivo života u pčelinjoj košnici. Sadrži dragocjene hranjive tvari te tako predstavlja bogat nutrijent.

Propolis
Propolis ili pčelinje ljepilo pčelinji je proizvod potreban za očuvanje zdrave košnice. Sadrži razne biljne smole koje pčele skupljaju na pupoljcima drveća, oplemenjuju ih izlučevinama svojih žlijezda te im dodaju vosak. Ljepljiva im je smjesa potrebna za popravak saća i premaz unutarnjih zidova košnice, čime sprječavaju ulazak vlage i vjetra te štite košnicu od mikroba. Koriste ga i za balzamiranje većih nametljivaca kojih se ne mogu drukčije riješiti. Time sprječavaju njihov raspad i tako se štite od zaraza i bolesti. Propolis u košnici također hlapi te time stvara prirodnu zaštitu koja omogućava zdrav razvoj i život pčelinjih obitelji. Glavne su djelatne tvari propolisa bioflavonoidi, biljna bojila koja štite biljke od mikroorganizama. Upravo sadržaj bioflavonoida određuje kvalitetu propolisa, stoga smo u Medexu standardizirali njegovu vrijednost u proizvodima i tako osigurali njihovu stalnu kvalitetu.

Timijan (Thymus vulgaris)
Timijan ili majčina dušica već je stoljećima poznat i jedan je od najraširenijih i najomiljenijih začina. U Sredozemlju su ga kao svestrano korisnog uzgajali još Egipćani i Grci. To je trajnica sa svojstvenim oštrim mirisom.

Sljez (Althaea officinalis)
Sljez je oduvijek bio cijenjena jestiva biljka, koju su još u srednjem vijeku često sadili u vrtovima. Spada među medonosne biljke jer zbog svoje nezahtjevnosti pouzdano i dugo cvjeta.

Vitamini
Vitamin A pridonosi očuvanju zdravih sluznica.
Vitamin A i vitamin C imaju ulogu u funkciji imunološkog sustava.

Recenzije

Favoriti