Svi proizvodi

Apikompleks®, mješavina s medom

(2 recenzije)

Apikompleks, mješavina s medom, više je do samo žličica meda. Sadrži najbolje što pčele nude.

Robna marka: Medex
Svrha proizvoda: energija , otpornost
Oblik proizvoda: mješavina s medom
Pakovanje proizvoda: staklena posuda, neto količina: 250 g
77,70 HRK
DODAJ U

Sve lokacije
Apikompleks mješavina s medom s originalnom recepturom već gotovo 40 godina oduševljava iz generacije u generaciju. Neka svojom vitalnošću uvjeri i vas. Sastojke koji pčelama osiguravaju svakodnevni elan, možete uzeti na žličicu ili pomiješati s toplim čajem. Apikompleks sadrži i vitamin C, koji ima ulogu u funkciji imunološkog sustava, i riboflavin (vitamin B2), koji pridonosi smanjenju umora i iscrpljenosti te ima ulogu u očuvanju normalnih crvenih krvnih tjelešca.

Primjeren je i za odrasle i za djecu. Zbog meda možete i već otvoren proizvod koristiti do roka, navedenog na ambalaži, i čuvati ga na sobnoj temperaturi.
Preporučena dnevna količina jest 6 žličica. Uzmite 2 žličice 3 puta na dan.

Za jedan mjesec redovitog uzimanja dovoljno je:
4 pakiranja (jedno pakiranje dovoljno je za 8 dana redovitog uzimanja).

Upozorenje:
Ne preporučuje se osobama alergičnim na propolis, matičnu mliječ ili pelud. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece! Zbog sastojaka prirodnog porijekla može doći do manjih odstupanja u sastavu i izgledu proizvoda.

Čuvajte na mračnom i suhom mjestu na sobnoj temperaturi do 25 °C
Sastojci: Med 94%, pelud 3%, matična mliječ 1,5%, 70-procentni ekstrakt propolisa, vitamin C i riboflavin (vitamin B2). Bez konzervansa, bojila, umjetnih aroma i zaslađivača.
 
Hranjiva vrijednost* Na 100 g Na preporučenu dnevnu količinu (6 žličica = 30 g)
Energetska vrijednost 1422,1 kJ/334,7 kcal 426,6 kJ/100,4 kcal
Bjelančevine 1,0 g 0,3 g
Ugljikohidrati 80,7 g 24,2 g
od toga:
šećeri 61,1 g 18,3 g
Masti 0,3 g 0,09 g
od oga:
Zasićene masne kiseline < 0,1 g < 0,03 g
Vlakna 1,3 g 0,4 g
Natrij 0,025 g 0,008 g
Vitamin C 40 mg 12 mg 15 % PDU**
Riboflavin (vitamin B2) 1,4 mg 0,42 mg 30 % PDU**
10 HDA 20 mg 6 mg
Bioflavonoidi (izraženi kao kavna kiselina) 150 mg 45 mg
od toga:
galangin i pinocembrin 30 mg 9 mg


*Hranjiva vrijednost se temelji na analizi namirnice.
**PDU = preporučen dnevni unos

Med
Med je prirodni slatki dar koji pčele prave od cvjetnog nektara (nektarni med) ili od izlučevina kukaca, koje kao ljepljiva tekućina ostaju na stablima (medna rosa ili medljikovac). Nektarni medovi su cvjetni, bagrem, kesten, lipa i uljana repica, a među medljikovce spadaju šumski, jela, javor, hrast i smreka. Pčele prerađuju nektar ili mednu rosu, oplemenjuju je izlučevinama svojih žlijezda, a zatim je deponiraju u saće i ostave da sazri. Med predstavlja zalihu sunčeve energije i gorivo života u pčelinjoj košnici. Sadrži dragocjene hranjive tvari te tako predstavlja bogat nutrijent.

Cvjetni prahPelud ili cvjetni prah pčele skupljaju na prašnicima biljaka u cvatu. Skupljeni pelud vlaže slinom, nektarom ili medom iz svog mednog želuca, izvaljaju grudice od njega i uviju posebnom ovojnicom. Pelud je proteinski najbogatiji izvor biljke, namijenjen njezinu razmnožavanju. Pčelama je pelud važan izvor bjelančevina i uz med i vodu njihova je glavna hrana. Sadrži neophodne sastojke za razvoj pčelinjeg naraštaja i osnovna je sirovina za proizvodnju matične mliječi, potrebne za hranjenje pčelinje matice. Pelud osim bjelančevina sadrži i mnogo slobodnih aminokiselina, i to čak 20 od 22 prirodne, od toga osam neophodnih, esencijalnih za čovjeka. Poznato je da 100 g peludi sadrži toliko bjelančevina koliko i 500 g govedine ili 7 jaja. Dvije velike žlice peludi (30 g) u potpunosti zadovoljavaju dnevnu potrebu za esencijalnim bjelančevinama kod odrasloga čovjeka (Izvor: Pedrotti, W. 2003).

Matična mliječ
Matična mliječ ili gelée royale najdragocjeniji je dar pčelinje košnice. Proizvode je mlade pčele hraniteljice u dobi od 5 do 12 dana i njome čitav život hrane pčelinju kraljicu – maticu, koja se brine za preživljavanje vrste. Matica je genetski posve jednaka drugim pčelama, ali je zbog hranjenja samo matičnom mliječi gotovo dva puta veća od pčela radilica, preživi čak 15 rodova pčela i u košnici je jedina spolno razvijena. Smatra se najplodnijim bićem na planetu jer na dan izleže i do 3000 jajašaca, čija ukupna masa prelazi njezinu vlastitu. U starom su Egiptu matičnu mliječ koristili još faraoni koji su je nazivali »hranom za bogove«, a danas znamo da se njezina izuzetnost temelji na sadržaju jedinstvene nezasićene masne kiseline 10 HDA (10-hidroksi-2-decenska kiselina) koja se u prirodi nigdje drugdje ne može naći. Sadržaj 10 HDA važno je mjerilo kvalitete matične mliječi, stoga smo u Medexu njezinu vrijednosti u proizvodima standardizirali i tako osigurali njihovu stalnu kvalitetu.

Propolis
Propolis ili pčelinje ljepilo pčelinji je proizvod potreban za očuvanje zdrave košnice. Sadrži razne biljne smole koje pčele skupljaju na pupoljcima drveća, oplemenjuju ih izlučevinama svojih žlijezda te im dodaju vosak. Ljepljiva im je smjesa potrebna za popravak saća i premaz unutarnjih zidova košnice, čime sprječavaju ulazak vlage i vjetra te štite košnicu od mikroba. Koriste ga i za balzamiranje većih nametljivaca kojih se ne mogu drukčije riješiti. Time sprječavaju njihov raspad i tako se štite od zaraza i bolesti. Propolis u košnici također hlapi te time stvara prirodnu zaštitu koja omogućava zdrav razvoj i život pčelinjih obitelji. Glavne su djelatne tvari propolisa bioflavonoidi, biljna bojila koja štite biljke od mikroorganizama. Upravo sadržaj bioflavonoida određuje kvalitetu propolisa, stoga smo u Medexu standardizirali njegovu vrijednost u proizvodima i tako osigurali njihovu stalnu kvalitetu.

Vitamini
Vitamin C ima ulogu u funkciji imunološkog sustava.
Riboflavin (vitamin B2) pridonosi smanjenju umora i iscrpljenosti i ima ulogu u očuvanju normalnih crvenih krvnih tjelešaca.

Recenzije

Favoriti