Svi proizvodi

Apikompleks® forte, pastile

Uz duplu količinu vitamina C prirodnog porijekla te riboflavina (vitamina B2) pastile Apikompleks forte predstavljaju jači oblik Apikompleks bombona.

Robna marka: Medex
Svrha proizvoda: otpornost
Oblik proizvoda: pastile
Pakovanje proizvoda: 18 pastila po 2,2 g; neto količina: 39,6 g
52,80 HRK
DODAJ U

Sve lokacije
S dvije pastile Apikompleksa forte unijet ćete 100 % preporučenog dnevno unosa vitamina C, koji ima ulogu u funkciji imunološkog sustava, i 30 % preporučeni dnevni unos riboflavina (vitamina B2), koji doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti te ima ulogu u očuvanju normalnih crvenih krvnih stanica.
Preporučena dnevna doza: 
  • Preporučena dnevna količina za odrasle jest 2 pastile.
  • Djeci preporučujemo 1 pastilu dnevno.

Za jedan mjesec redovitog uzimanja dovoljno je:
3,5 pakiranja (jedno pakiranje dovoljno je za 9 dana redovitog uzimanja).

Upozorenje:
Prekomjerno uzimanje proizvoda ima laksativni učinak. Ne preporučuje se osobama alergičnim na propolis, matičnu mliječ ili pelud. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece! Zbog sastojaka prirodnog porijekla može doći do manjih odstupanja u sastavu i izgledu proizvoda.

Čuvajte na mračnom i suhom mjestu na sobnoj temperaturi do 25 °C
Sastojci: Zaslađivač: sorbitol, mljevena pelud 8%, sok acerole u prahu (maltodekstrin, prirodni izvor vitamina C) sredstvo protiv zgrušavanja: milovka, ekstrakt propolisa 2,5%, sredstva protiv zgrušavanja: magnezijeve soli masnih kiselina i silicijev dioksid, liofilizirana matična mliječ 1,5%, prirodna aroma i riboflavin (vitamin B2).

Bez konzervansa, bojila, umjetnih aroma i dodanih šećera. Sadrži prirodno prisutne šećere i zaslađivač.
Hranjiva vrijednost* Na 100 g Na preporučenu dnevnu količinu (2 pastile = 4,4 g) % PDU**
Energetska vrijednost 1635,9 kJ/385,3 kcal 72 kJ/17 kcal
Bjelančevine 1,7 g 0,075 g
Ugljikohidrati 91,7 g 4,03 g
od toga:
šećeri 4,4 g 0,194 g
Masti 1,3 g 0,057 g
od toga:
zasićene masne kiseline: 0,43 g 0,019 g
Vlakna 2,1 g 0,092 g
Natrij 0,022 g 0,001 g
Vitamin C 1818,2 mg 80 mg 100
Riboflavin (vitamin B2) 9,5 mg 0,42 mg 30
10 HDA 63,6 mg 2,8 mg
Bioflavonoidi (izraženi kao kavna kiselina) 150 mg 6,6 mg
od toga:
galangin i pinocembrin 20,5 mg 0,9 mg


*Hranjiva vrijednost temelji na analizi namirnice.
**PDU = preporučen dnevni unos

Cvjetni prah
Cvjetni prah ili pelud pčele skupljaju na prašnicima biljaka u cvatu. Skupljeni pelud vlaže slinom, nektarom ili medom iz svog mednog želuca, izvaljaju grudice od njega i uviju posebnom ovojnicom. Pelud je proteinski najbogatiji izvor biljke, namijenjen njezinu razmnožavanju. Pčelama je pelud važan izvor bjelančevina i uz med i vodu njihova je glavna hrana. Sadrži neophodne sastojke za razvoj pčelinjeg naraštaja i osnovna je sirovina za proizvodnju matične mliječi, potrebne za hranjenje pčelinje matice. Pelud osim bjelančevina sadrži i mnogo slobodnih aminokiselina, i to čak 20 od 22 prirodne, od toga osam neophodnih, esencijalnih za čovjeka. Poznato je da 100 g peludi sadrži toliko bjelančevina koliko i 500 g govedine ili 7 jaja. Dvije velike žlice peludi (30 g) u potpunosti zadovoljavaju dnevnu potrebu za esencijalnim bjelančevinama kod odrasloga čovjeka (Izvor: Pedrotti, W. 2003).

Matična mliječ
Matična mliječ ili gelée royale najdragocjeniji je dar pčelinje košnice. Proizvode je mlade pčele hraniteljice u dobi od 5 do 12 dana i njome čitav život hrane pčelinju kraljicu – maticu, koja se brine za preživljavanje vrste. Matica je genetski posve jednaka drugim pčelama, ali je zbog hranjenja samo matičnom mliječi gotovo dva puta veća od pčela radilica, preživi čak 15 rodova pčela i u košnici je jedina spolno razvijena. Smatra se najplodnijim bićem na planetu jer na dan izleže i do 3000 jajašaca, čija ukupna masa prelazi njezinu vlastitu. U starom su Egiptu matičnu mliječ koristili još faraoni koji su je nazivali »hranom za bogove«, a danas znamo da se njezina izuzetnost temelji na sadržaju jedinstvene nezasićene masne kiseline 10 HDA (10-hidroksi-2-decenska kiselina) koja se u prirodi nigdje drugdje ne može naći. Sadržaj 10 HDA važno je mjerilo kvalitete matične mliječi, stoga smo u Medexu njezinu vrijednosti u proizvodima standardizirali i tako osigurali njihovu stalnu kvalitetu.

Propolis
Propolis ili pčelinje ljepilo pčelinji je proizvod potreban za očuvanje zdrave košnice. Sadrži razne biljne smole koje pčele skupljaju na pupoljcima drveća, oplemenjuju ih izlučevinama svojih žlijezda te im dodaju vosak. Ljepljiva im je smjesa potrebna za popravak saća i premaz unutarnjih zidova košnice, čime sprječavaju ulazak vlage i vjetra te štite košnicu od mikroba. Koriste ga i za balzamiranje većih nametljivaca kojih se ne mogu drukčije riješiti. Time sprječavaju njihov raspad i tako se štite od zaraza i bolesti. Propolis u košnici također hlapi te time stvara prirodnu zaštitu koja omogućava zdrav razvoj i život pčelinjih obitelji. Glavne su djelatne tvari propolisa bioflavonoidi, biljna bojila koja štite biljke od mikroorganizama. Upravo sadržaj bioflavonoida određuje kvalitetu propolisa, stoga smo u Medexu standardizirali njegovu vrijednost u proizvodima i tako osigurali njihovu stalnu kvalitetu.

Vitamini
Vitamin C ima ulogu u radu imunološkog sustava.
Riboflavin (vitamin B2) pridonosi smanjenju umora i iscrpljenosti i ima ulogu u očuvanju normalnih crvenih krvnih tjelešaca.

Recenzije

Favoriti