Svi proizvodi

Apikompleks®, bomboni

S bombonima Apikompleks neprestano kod sebe možete imati najbolje iz pčelinje košnice.

Robna marka: Medex
Oblik proizvoda: bomboni
Pakovanje proizvoda: 30 bombona po 680 mg; neto količina: 20,4 g
39,38 HRK
DODAJ U

Sve lokacije
Zbog svog oblika, bomboni apikompleks praktični su za upotrebu izvan kuće, na putovanjima i godišnjem odmoru. Budući da ne sadrže med, prikladni su za svakoga tko iz bilo kojeg razloga izbjegava med.

Pored peludi, propolisa i matične mliječi, bomboni Apikompleks sadrže vitamin C koji doprinosi funkcioniranju imunološkog sustava i riboflavin (vitamin B2) koji pomaže u smanjenju umora i iscrpljenosti te doprinosi održavanju normalnih crvenih krvnih stanica.

S tri bombona, koliko je njihova preporučena dnevna količina, unijet ćete samo 7,9 kalorija i osigurati tijelu čak 50% preporučenog dnevnog unosa vitamina C.

Proizvođač: Medex d.o.o., Slovenija
Preporučen dnevni unos:
  • Preporučena dnevna količina za odrasle je 3 bombona prije jela.
  • Djeci preporučujemo 2 bombona dnevno.

Za jedan mjesec redovitog uzimanja dovoljna su:
3 pakiranja (jedno pakiranje dovoljno je za 10 dana redovite uporabe).


Upozorenje:
Pretjerana konzumacija proizvoda može imati laksativni učinak. Upotreba se ne preporučuje osobama alergičnim na propolis, matičnu mliječ ili pelud. Preporučene dnevne količine odnosno doze ne smiju se prekoračiti.

Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu. Čuvajte izvan dohvata djece! Zbog sastojaka prirodnog porijekla mogu postojati manja odstupanja u sastavu i izgledu proizvoda.

Čuvajte na tamnom i suhom mjestu na temperaturi do 25 °C.
Sastojci: zaslađivač: sorbitol, mljeveni pelud 38%, ekstrakt propolisa 5%, sredstvo protiv zgrudnjavanja: talk, liofilizirana matična mliječ 2,1%, vitamin C (L-askorbinska kiselina), sredstvo protiv zgrudnjavanja: magnezijeve soli masnih kiselina i silicijev dioksid, prirodna aroma, riboflavin.

 
Sadržaj Na preporučenu dnevnu količinu (3 bombona = 680 mg) % PU*
Vitamin C 40 mg 50
Riboflavin (vitamin B2) 0,21 mg 15
Liofilizirana matična mliječ 42 mg
Ekstrakt propolisa (standardiziran na minimalno 3,9% bioflavonoida) od čega: galangin i pinocembrin 100 mg
0,9 mg


*Hranjiva vrijednost temelji se na analizi namirnice.
**PDU = preporučen dnevni unos

Pelud
Pelud ili pčelinji polen nakupljaju se na prašnicima cvjetnica. Sakupljenu pelud vlaže slinom, nektarom ili medom iz svojeg medenog želuca, smotaju ga u grudice i oviju posebnom ovojnicom. Pelud je proteinski najbogatiji izvor biljke, namijenjen njenom razmnožavanju. Važan je izvor bjelančevina za pčele i njihova je glavna hrana uz med i vodu. Sadrži potrebne sastojke za razvoj pčelinjeg legla i osnovna je sirovina za proizvodnju matične mliječi koja je neophodna za ishranu pčelinje matice. Pored bjelančevina, pelud sadrži mnogo slobodnih aminokiselina, naime, čak 20 od 22 prirodne, od kojih je osam nužno potrebnih, esencijalnih za ljude.

Matična mliječ
Matična mliječ ili gelée royale najdragocjeniji je dar košnice. Proizvode ga mlade pčele dojilje, u dobi od 5 do 12 dana, i njime cijeli život hrane pčelinju kraljicu - maticu koja se brine za opstanak vrste. Matica je genetski potpuno ista kao i ostale pčele, ali zbog hranjenja isključivo matičnom mliječi gotovo dvostruko veća od pčela radilica, preživljava čak 15 rodova pčela i jedina je spolno razvijena u pčelinjoj košnici. Smatra se najplodnijim bićem na planetu, jer dnevno iznese i do 3.000 jajašaca, čija ukupna težina premašuje njenu vlastitu. Još u drevnom Egiptu matičnu mliječ koristili su faraoni, nazivajući je „hranom bogova".

Propolis
Propolis ili pčelinji vosak pčelinji je proizvod potreban za održavanje zdrave košnice. Sadrži razne biljne smole koje pčele skupljaju na pupoljcima i izdancima drveća, oplemenjuju ih izlučevinama svojih žlijezda i dodaju im vosak. Potrebna im je ljepljiva smjesa za popravak saća i premaz unutarnjih stijenki košnice, čime sprječavaju prodor vlage i vjetra te štite košnicu od mikroba. Također ga koriste za balzamiranje većih nametnika kojih se inače drugačije ne mogu riješiti. Na taj način sprečavaju njihovu razgradnju i tako se štite od infekcija i bolesti. Propolis također isparava u košnici, stvarajući prirodnu zaštitu koja omogućuje zdrav razvoj i život pčelinjih obitelji. Glavni aktivni sastojci propolisa su bioflavonoidi, biljne boje koje štite biljke od mikroorganizama. Sadržaj bioflavonoida određuje kvalitetu propolisa, zato smo u Medexu njenu vrijednost u u proizvodima standardizirali i tako osigurali njihovu stalnu kvalitetu.
 
Vitamini
Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava

Riboflavin (vitamin B2) doprinosi smanjenju umora i iscrpljenost i doprinosi održavanju normalnih crvenih krvnih stanica.

Recenzije

Favoriti