Svi proizvodi

Apikompleks®, bomboni

S bombonima Apikompleks neprestano kod sebe možete imati najbolje iz pčelinje košnice.

Robna marka: Medex
Oblik proizvoda: bomboni
Pakovanje proizvoda: 30 bombona po 680 mg; neto količina: 20,4 g
34,38HRK 4,59 EUR
DODAJ U

Senzacionalno.hr Sve lokacije
Apikompleks bomboni su zbog svog oblika praktični za uporabu izvan kuće, na putovanjima i odmoru. Budući da ne sadrže med, primjereni su za sve koji med iz bilo kog razloga izbjegavaju.

Osim cvjetnog praha, propolisa i matične mliječi, Apikompleks bomboni sadrže i vitamin C, koji ima ulogu u radu imunološkog sustava, i riboflavin (vitamin B2), koji pridonosi smanjenju umora i iscrpljenosti te ima ulogu u očuvanju normalnih crvenih krvnih tjelešca.

S tri bombona, koliko je njihova preporučena dnevna količina, unijet ćete 7,9 kalorija i tijelu osigurati čak 50 % preporučenog dnevnog unosa vitamina C.
Preporučen dnevni unos:
  • Preporučena dnevna količina za odrasle je 3 bombona prije jela.
  • Djeci preporučujemo 2 bombona dnevno.

Za jedan mjesec redovitog uzimanja dovoljna su:
3 pakiranja (jedno pakiranje dovoljno je za 10 dana redovitog uzimanja).

Upozorenje:
Prekomjerno uzimanje proizvoda ima laksativni učinak. Ne preporučuje se osobama alergičnim na propolis, matičnu mliječ ili pelud. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece! Zbog sastojaka prirodnog porijekla može doći do manjih odstupanja u sastavu i izgledu proizvoda.

Čuvajte na mračnom i suhom mjestu na sobnoj temperaturi do 25 °C
Sastojci: Zaslađivač: sorbitol, mljevena pelud 38 %, ekstrakt propolisa 5%, vitamin C, sredstvo protiv zgrušavanja: milovka i magnezijeve soli masnih kiselina, liofilizirana matična mliječ 2,1%, sredstvo protiv zgrušavanja: silicijev dioksid, prirodna aroma i riboflavin (vitamin B2). Bez konzervansa, bojila, umjetnih aroma i dodanih šećera. Sadrži prirodno prisutne šećere.
Hranjiva vrijednost* Na 100 g Na preporučenu dnevnu količinu(3 bombona = 2,0 g) % PDU**
Energetska vrijednost 1673,1 kJ/394,7 kcal 33,4 kJ/7,9 kcal
Bjelančevine 6,6 g 0,13 g
Ugljikohidrati 78,2 g 1,6 g
od toga:
šećeri 12,9 g 0,26 g
Masti 3,5 g 0,07 g
od toga:
Zasićene masne kiseline 1,1 g 0,02 g
Vlakna 6 g 0,12 g
Natrij 0,023 g 0,0005 g
Vitamin C 2000 mg 40 mg 50
Riboflavin (vitamin B2) 10,5 mg 0,21 mg 15
10 HDA 90 mg 1,8 mg
Bioflavonoidi (izraženi kao kavna kiselina) 300 mg 6 mg
od toga:
galangin i pinocembrin 55 mg 1,1 mg


*Hranjiva vrijednost temelji se na analizi namirnice.
**PDU = preporučen dnevni unos

Cvjetni prah
Cvjetni prah ili pelud pčele skupljaju na prašnicima biljaka u cvatu. Skupljeni pelud vlaže slinom, nektarom ili medom iz svog mednog želuca, izvaljaju grudice od njega i uviju posebnom ovojnicom. Pelud je proteinski najbogatiji izvor biljke, namijenjen njezinu razmnožavanju. Pčelama je pelud važan izvor bjelančevina i uz med i vodu njihova je glavna hrana. Sadrži neophodne sastojke za razvoj pčelinjeg naraštaja i osnovna je sirovina za proizvodnju matične mliječi, potrebne za hranjenje pčelinje matice. Pelud osim bjelančevina sadrži i mnogo slobodnih aminokiselina, i to čak 20 od 22 prirodne, od toga osam neophodnih, esencijalnih za čovjeka. Poznato je da 100 g peludi sadrži toliko bjelančevina koliko i 500 g govedine ili 7 jaja. Dvije velike žlice peludi (30 g) u potpunosti zadovoljavaju dnevnu potrebu za esencijalnim bjelančevinama kod odrasloga čovjeka (Izvor: Pedrotti, W. 2003).

Matična mliječ
Matična mliječ ili gelée royale najdragocjeniji je dar pčelinje košnice. Proizvode je mlade pčele hraniteljice u dobi od 5 do 12 dana i njome čitav život hrane pčelinju kraljicu – maticu, koja se brine za preživljavanje vrste. Matica je genetski posve jednaka drugim pčelama, ali je zbog hranjenja samo matičnom mliječi gotovo dva puta veća od pčela radilica, preživi čak 15 rodova pčela i u košnici je jedina spolno razvijena. Smatra se najplodnijim bićem na planetu jer na dan izleže i do 3000 jajašaca, čija ukupna masa prelazi njezinu vlastitu. U starom su Egiptu matičnu mliječ koristili još faraoni koji su je nazivali »hranom za bogove«, a danas znamo da se njezina izuzetnost temelji na sadržaju jedinstvene nezasićene masne kiseline 10 HDA (10-hidroksi-2-decenska kiselina) koja se u prirodi nigdje drugdje ne može naći. Sadržaj 10 HDA važno je mjerilo kvalitete matične mliječi, stoga smo u Medexu njezinu vrijednosti u proizvodima standardizirali i tako osigurali njihovu stalnu kvalitetu.

Propolis
Propolis ili pčelinje ljepilo pčelinji je proizvod potreban za očuvanje zdravlja košnice. Sadrži razne biljne smole koje pčele skupljaju na pupoljcima drveća, oplemenjuju ih izlučevinama svojih žlijezda te im dodaju vosak. Ljepljiva im je smjesa potrebna za popravak saća i premaz unutarnjih zidova košnice, čime sprječavaju ulazak vlage i vjetra te štite košnicu od mikroba. Koriste ga i za balzamiranje većih nametljivaca kojih se ne mogu drukčije riješiti. Time sprječavaju njihov raspad i tako se štite od zaraza i bolesti. Propolis u košnici također hlapi te time stvara prirodnu zaštitu koja omogućava zdrav razvoj i život pčelinjih obitelji. Glavne su djelatne tvari propolisa bioflavonoidi, biljna bojila koja štite biljke od mikroorganizama. Upravo sadržaj bioflavonoida određuje kvalitetu propolisa, stoga smo u Medexu standardizirali njegovu vrijednost u proizvodima i tako osigurali njihovu stalnu kvalitetu.

Vitamini
Vitamin C ima ulogu u radu imunološkog sustava.

Riboflavin (vitamin B2) pridonosi smanjenju umora i iscrpljenosti i ima ulogu u očuvanju normalnih crvenih krvnih tjelešaca.

Recenzije

Favoriti